Otvoren Sajam knjiga: "Dođite pod čarobnu kupolu i čitajte"

U Beogradu je večeras pod sloganom "Reč je slobodna" otvoren 67. međunarodni sajam knjiga na kome je Kuba zemlja počasni gost.
Otvoren Sajam knjiga: "Dođite pod čarobnu kupolu i čitajte"
Foto: Beta (Milan Timotić)
Sajam je otvorila književnica Milena Marković.
 
Ona se u poetskom govoru prisetila kako je kao mala dolazila na sajam knjiga i kako je "dobila knjigu o bogovima, ali i knjigu pesama koje su pisali njeni bogovi".
"I svake godine dolazim da njušim Savu, krilata od svega što sam ponela u otežaloj torbi, pa je lepo kad sednem i otvorim mirisnu knjigu, a ona me odvede dalje od ovog života", rekla je Marković.
 
Postavila je i pitanje "šta bi bio život da nema reči".
Pozvala je sve građane Srbije da dođu pod čarobnu kupolu i da čitaju, "jer da nije reči, pitanje je i da li bismo mi bili ljudi".
 
Otvaranju 67. sajma knjiga prisustovali su predstavnici vlade Srbije i diplomatskog kora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zaplenjeni doping preparati

Policija je u Gornjem Milanovcu uhapsila dvojicu muškaraca N. T. (43) iz tog grada i J. B. (26) iz Beograda zbog sumnje da su prodavali zabranjene suplemente za dopingovanje u sportu.