Vučić i Putin sutra će razgovarati telefonom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće u nedelju telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, potvrđeno je u Vučićevom kabinetu.
Vučić i Putin sutra će razgovarati telefonom
Foto: Beta (AP/Anton Vaganov)

Oni će, kako je najavljeno, razmeniti mišljenje o svim aktuelnim temama, sa posebnim akcentom na regionalne teme, kao i o nepovoljnoj situaciji u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu.

Ruski predsednik je juče uputio čestitku predsedniku Srbije povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.
 
Putin je tom prilikom podsetio da su se Rusi i Srbi, rame uz rame, zajedno borili protiv neprijatelja, a naglasio je i da je zadovoljan odnosom srpske vlasti prema palim herojima Crvene armije.
On je istakao da je "važno da dobre tradicije bratskog prijateljstva, koje su nam zaveštali preci, i danas služe kao pouzdana osnova za razvoj odnosa strateškog partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srbije".
 
Vučić je dobio pozivnicu za učešće na Samitu BRIKS koji se održava u Kazanju 23. i 24. oktobra. Rekao je da će odluku o svom odlasku na Samit doneti 20. ili 21. oktobra.
  • Particulare matter

    19.10.2024 23:04
    Ruski narod kao i svi ostali narodi koji žive u diktaturama sa čežnjom gledaju ka zapadu. Zapad mora trajno izopštiti Rusiju iz sveta. Rusija nema nikakvu privredu pa će izvesno kao i SSSR pre 35 godina bankrotirati čim rat prestane. Pokušaj sa BRICS je potez očajnika bez sadržaja i potencijal. Ljudi bez sloboda i ljudskih prava, bez uređeno pravnog sistema i vladavine prava nemaju ni kapacitet ni motivaciju za stvaralaštvo. Kao u bivšem SSSR. Beda, siromaštvo i nemaština.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zaplenjeni doping preparati

Policija je u Gornjem Milanovcu uhapsila dvojicu muškaraca N. T. (43) iz tog grada i J. B. (26) iz Beograda zbog sumnje da su prodavali zabranjene suplemente za dopingovanje u sportu.