Gorska služba spasavanja našla dva planinara koji su se izgubili na Kablaru

Spasioci Gorske službe spasavanja (GSS) završili su tokom prošle noći akciju spasavanja dva planinara, momka i devojke, koji su se izgubili na planini Kablar.
Gorska služba spasavanja našla dva planinara koji su se izgubili na Kablaru
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako se navodi u saopštenju GSS, oni su se izgubili zbog skretanja na pogrešnu stazu, na veoma nepristupačnom terenu.
 
Dodaje se da je u akciji spasavanja učestvovalo deset spasilaca.
"Ekipa GSS-a dežurala je na Kablaru na ‘tracking and trail ligi’ koju organizuje Planinarski savez Srbije i to je bio i jedan od razloga veoma brze organizacije i pronalaženja izgubljenih", stoji u saopštenju.
Ta služba apelovala je na sve ljubitelje prirode da se kreću obeleženim planinarskim stazama, da budu adekvatno obučeni, i imaju ubeležen broj telefona GSS.
  • Dežurni gunđač

    20.10.2024 14:12
    Teletabisi
    Nikad neću moći da shvatim logiku i razmišljanje ljudi koji idu na planinu kao da idu da prošetaju do ćoška svoje ulice i natrag. Krenu najčešće u popodnevnim časovima, bez odgovarajuće fizičke spreme, opreme, odeće, obuće i bez vodiča na teren koji ne poznaju i onda "Spasavaj, GSSu!". Ljudi, dozovite se pameti i shvatite da planina nije vaša ulica i sa njom se nije igrati. Začas se može stradati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija