Milić: Liste čekanja se mogu očistiti bez problema ako postoji volja

Direktor Klinike za kardiohirurgiju u Nišu Dragan Milić istakao je da odgovornost za liste čekanja u zdravstvu snosi i sam ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Milić: Liste čekanja se mogu očistiti bez problema ako postoji volja
Foto: Beta (Saša Đorđević/arhiva)
Lončar je juče saopštio da će u januaru biti ukinute liste čekanja za operaciju katarakte, magnetnu rezonancu i koronarografiju, a za godinu i po i za ortopedske operacije.
 
"Naravno da je odgovoran. On je vodio Ministarstvo zdravlja", kazao je Milić.
Dodao je da je siguran kako je to što je Lončar najavio moguće.
 
"Liste čekanja su stvar organizacije i mogu se očistiti bez ikakvog problema ako postoji volja da se to uradi. Skandal je očito to što je ovo političko pitanje", kazao je Mlić i dodao da u Nišu, na primer, u ovom trenutku već nema liste za operaciju katarakte.
Doktor Milić poznat je po tome što je radom za vikende u Klinici za kardiohirurgiju ukinuo liste čakanja, ali je zbog toga doživeo i mnoge kritike. On je u međuvremenu sa svojom grupom građana ušao u niški parlament. Nedavno je osnovao i Pokret za decentralizaciju Srbije sa kojim namerava i na republički nivo.
 
Povodom poslednje najave Lončara o ukidanju listi čekanja, Milić je upitao zašto sada a ne pre pet godina i šta ih je sprečavalo.
 
"Da li će neko uraditi analizu koja će pokazati koliko je ljudi umrlo čekajući dijagnostiku ili lečenje? I ko će biti odgovoran? Možda raniji ministri koji su liste dozvolili", pita se doktor Milić.
 
On napominje da, ipak, "pozdravlja rešenost da izmučeni i osiroteli pacijenti u Srbiji više ne čekaju na dijagnostiku ili operativno lečenje", uz poruku da je bilo krajnje vreme.
  • NS

    20.10.2024 15:27
    Da postoji volja narod ne bi glasao za ovakvo stanje u zdravstvu.
    Narodu je ocigledno odlicno cim nece da menja vlast!
  • Ђ

    20.10.2024 13:22
    Ђ
    Воље нема јер нема зараде! Када би све функционисало како треба на овај број становника разне приватне клинике би нестале и енормне зараде које остварују!
  • Vlada

    20.10.2024 13:15
    Duže liste čekanja=više pacijenata u privatnim klinikama u kojima rade ti isti lekari. Država da plati lekare slično kao u Rumuniji ali da se svako izjasni dali ce raditi u drzavnom ili privatnom zdravstvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija