VIDEO: Vučić za Dan oslobođenja Beograda održao govor na ruskom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom 80 godina od oslobođenja Beograda, rekao da se Srbija protivi revizije istorije, umanjivanju njenih žrtava i doprinosa u slamanju nacizma i fašizma.
VIDEO: Vučić za Dan oslobođenja Beograda održao govor na ruskom
Foto: Beta (Miloš Miškov/arhiva)
On je govor održao na ruskom jeziku
 
"Zajedno smo podneli najveće žrtve i zato nećemo dozvoliti reviziju istorije. Borićemo se da istina opstane. Nema važnije stvari od očuvanja teško stečene slobode, mira i stabilnosti", kazao je Vučić.
Rekao je da govori na ruskom jeziku u znak poštovanja prema Crvenoj armiji bez koje ne bi ni bilo oslobođenja Beograda.
 
 
"Nismo dočekali okupatorske snage sa cvećem kao neki u regionu i zato smo bombardovani 6. aprila", kazao je Vučić i istakao da Srbija ne zaboravlja bratsku rusku ruku koja je pružena.
"Gotovo 3.000 naših boraca i 1.000 crvenoarmejaca dali su svoje živote za ovoj grad i ovu zemlju. Njihove žrtve su u temelju naše slobode koja nam nije bila data nego je izvojevana u krvi i suzama", kazao je Vučić.
 
Nakon govora, u zgradi predsedništva na Andrićevom vencu otvorena je izložba "Vojna diplomatija na putu ka slobodi".
  • Primus

    20.10.2024 20:50
    ''Ukrajinci su činili između 50 i 60 odsto ljudstva koje je oslobodilo beograd i srbiju..“, tvrdi istoričar Volodimir Vjatrović, predsednik Ukrajinskog instituta nacionalnog sećanja.
  • Bole

    20.10.2024 20:30
    Ukrajinci
    Ma ti Rašo boga ti sve znaš. Koliko je bilo Rusa i Ukrajinaca u Sovjetskoj armiji, a koliki je procenat bio jednih i drugih u vojsci koja je oslobađala Beograd. Kako si to izračunao, jer si ih lično brojio ili ti je došapnuo Zelenski. Sedi jedan.
  • Tanja

    20.10.2024 20:28
    Raša @ Laz, krupna, gnusna laz! 99% onih koji su se 1944. izjasnjavali kao ukrajinci su bili u nacistickim jedinicama, uglavnom pod direktnom komandom vermahta. "Slava ukrajini" je banderaski, nacisticki pozdrav! U crvenoj armiji ukrajinaca nije bilo ni u tragovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija