Đukić Dejanović: Nacionalna čitanka će u svakom učeniku podstaći ponos i ljubav prema Srbiji

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će Nacionalna čitanka u svakom učeniku podstaći osećanje ponosa i ljubavi prema svojoj zemlji.
Đukić Dejanović: Nacionalna čitanka će u svakom učeniku podstaći ponos i ljubav prema Srbiji
Foto: 021.rs
Kako je rekla, to će biti učinjeno kroz upoznavanje sa osnovnim vrednostima, istorijom, kulturom i identitetom.
 
Ona je na otvaranju Sajma obrazovanja koji se održava paralelno sa Međunarodnim sajmom knjiga, podsetila da je većina škola dobila čitanke za prvi i drugi razred osnovne škole.
"Tokom ove školske godine, kao što je predviđeno Zakonom, i ostali učenici će dobiti nacionalne čitanke. Biće ukupno četiri nacionalne čitanke. Osim za učenike prvog i drugog razreda, posebne čitanke će dobiti učenici trećeg i četvrtog razreda, zatim učenici od petog do osmog razreda, kao i učenici srednjih škola", rekla je Đukić Dejanović.
Ona je dodala da se nastavlja opremanje škola digitalnim uređajima, navodeći da je tokom ove godine distribuirano 265 pametnih tabli, a da su osnovne i srednje škole dobile 2.125 novih radnih stanica za opremanje računarskih kabineta.
  • Uz

    20.10.2024 20:23
    ovu čitanku mogli ste i fantomke podeliti deci da doslovno primenite nacionalno-patriotski simbol i trend.
  • Apsurdistan

    20.10.2024 19:09
    Čim otvori tu čitanku dobrovoljno će se javiti na služenje 75 dana vučkove vojske!
  • Lekar

    20.10.2024 18:48
    NS
    Ova je u politici bar 40godina.
    Nepomenik skoro isto toliko.
    Zanemarite politikanstvo i čistim razumom razmislite!
    Dok nisu ovi i njima slični uzjahali vlast narodi ovih prostora su bili ponosni na svoje geografsko poreklo. A nakon što je ova gologuzija uzjahala osećamo samo stid, sram i jad!
    Nikakva čitanka i pink marketing ne mogu zamazati oči bilo kome ko je ikada bio van ovog našeg pašaluka.
    I posle se neko čudi zašto su Slovenija, Hrvatska, CGora… pobegle od nas. -Neće da ih nazadni, lošiji, necivilizovani vuku na dno! Danas, svi oni neuporedivo bolje i srećnije žive od nas ….

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija