Đurić tvrdi da je Srbija podržala Gutereša, ali je nema na spisku koji je objavio Čile

Poslanička grupa "Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nastorović" zatražila je od ministra spoljnih poslova Marka Đurića da objasni kako je to Srbija podržala generalnog sekretara UN Antonija Gutereša.
Đurić tvrdi da je Srbija podržala Gutereša, ali je nema na spisku koji je objavio Čile
Foto: Beta/AP
Gutereša je Izrael proglasio za personu non grata.
Poslanička grupa "Mi snaga naroda" je navela da se na zvaničnoj stranici Ministarstva spoljnih poslova Čilea, koje je iniciralo pismo, nalazi tekst pisma podrške, uz spisak zemalja-potpisnica, ali da na tom spisku nema Srbije.
Oni su pitali Đurića i da li je svesno obmanuo javnost i čiju spoljnu politiku tačno vodi "s obzirom da Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN štiti suverenitet Srbije na Kosovu i Metohiji".
 
Đurić je 18. oktobra rekao da je Srbija potpisala pismo podrške Guterešu, ali da država nije izašla sa tom informacijom na dan kada bi pojedini mediji želeli.
 
Inače, ko je sve potpisao pismo podrške Guterešu možete videti OVDE (attachment u dnu teksta).
  • Rade

    20.10.2024 20:48
    SPUTNIK Srbija je 15 10 2024 objavio tekst pod naslovom : "Više od 100 zemalja članica UN potpisalo pismo podrške Guterešu, među njima nije Srbija"

    Mozda je potpisala kasnije ?
    Inace znamo da Vucica savetuje izraelski tim "Shaviv strategy and campaigns", da Srbija prodaje oruzje Izraelu i da je Vucic nedavno primio u zvanicnu posetu izraelskog predsednika Hercoga.
  • zztop

    20.10.2024 20:06
    Nije bio ogrnut trobojkom pa ga nisu zaozbiljno shvatili , xaxaxaxaxa ...
  • Zemlja čudesa

    20.10.2024 20:05
    Tapšač, u stilu svog poslodavca, ne govori istinu. Nikakva podrška Guterešu nije potpisana od strane Srbije jer bi to negde postojalo i moglo da se javno pokaže, umesto šuplje priče tipa "mame mi, jesam".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija