Rajić: Pojačati proteste protiv kopanja litujuma, naspram nas je višeslojna hidra

Osnivač Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI), pravnik Jovan Rajić, izjavio je da su protesti protiv iskopavanja litijuma jedan vid borbe od kojih ne treba odustajati.
Rajić: Pojačati proteste protiv kopanja litujuma, naspram nas je višeslojna hidra
Foto: Screenshot (Youtube/N1)
Rajić je rekao da proteste treba pojačati i širiti.
 
On je u intervjuu za današnji list Nova ukazao da nije moguće da samo jedan oblik delovanja urodi plodom.
"Naspram nas je ogromna mašinerija koja ne preza ni od čega kako bi dobila ono što želi. Ta hidra je višeslojna, naša vlast je ovog puta pojačana i interesima krupnog kapitala, prebogatih korporacija, ali i pojedinim državama koje snažno agituju za realizaciju ovog projekta", naveo je Rajić, koji je nedavno boravio u Briselu gde je razgovarao sa evroparlamentarcima.
Kako je dodao, "zato je potrebno nastaviti i sa pravnom borbom i diplomatskim aktivnostima na čemu RERI radi 'punom parom', ali i sa svim ostalim vidovima borbe".
 
On je ocenio da je skupštinska rasprava, iako nije usvojen opozicioni predlog Zakona o zabrani eksploatacije litijuma i bora, "u dobroj meri dodatno ogolila ovaj režim, njegove namere i potpunu nekompetentnost i neizvesnost onoga što se može očekivati od ovog projekta".
  • Nemanja

    21.10.2024 11:14
    @wolf30

    Kad vidim rendom internet eksperte sa vukom u potpisu kako nekog kritikuju odmah znam koliko je sati xD
  • Milovan

    21.10.2024 10:38
    Ništa novo Kad je kralj Milan hteo da napravi prugu BG-Niš digla se velika buka,ali on je napravio i voz krenuo.Tadašnji resorni ministar ne ulazi u voz ni mrtav,plašio se.Istorija se ponavlja u drugom obliku i sa drugom temom
  • wolf30

    21.10.2024 10:19
    Kad vidim sponzore, donatore, saradnike RERI, iz iskustva, moram da savetujem tim ljudima a se okanu tog posla jer posle kad obrišu njima pod niko ih više neće hteti zbog "referenci". A englezi tu rade ono što najbolje znaju ,a to je "zavadi pa vladaj". 35 godina takvih rabota je sada dovoljno vidljivo i za to su sami zaslužni, i hvala modernim tehnologijama na tome. Sve se vidi, sve se zna sve više , tako da upeglani likovi, kvazi profesionalci, površna objašnjenja stvarno više ne mogu nikoga da zastraše i uvere u nešto suprotno od onoga u što i sami "korisnici podataka" veruju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija