Unija sindikata: Trenutni zakoni neće sprečiti nasilje u školama, nastavnicima dati veća ovlašćenja

Postojeća zakonska regulativa, kao i postupanje isključivo po postojećim pravilnicima ne mogu da budu dovoljni da se redukuje nasilje u školama.
Unija sindikata: Trenutni zakoni neće sprečiti nasilje u školama, nastavnicima dati veća ovlašćenja
Foto: Pixabay
To je saopštio Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.
 
"Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije na sednici održanoj 19. oktobra, povodom incidenta koji se desio u osnovnoj školi u Subotici, apeluje na nadležne da postojeća zakonska regulativa, kao i postupanje isključivo po postojećim pravilnicima ne mogu da bude dovoljni da se redukuje nasilje u školama", navedeno je u saopštenju.
Dodaje se da je "neophodno osnažiti nosioce vaspitnog procesa - nastavnike i dati im veća ovlašćenja".
 
Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije naglašava da administrativne mere ne mogu da budu prioritet i jedini način rešavanja ovakvih kriznih situacija.
Podsetimo da je u petak učenik osnovne škole "Sečenji Ištvan" u Subotici nožem povredio učenicu istog razreda. On je devojčicu povredio tokom časa. 
 
Devojčica je zadobila povrede po rukama i nogama.
 
Dečak je uhapšen i određeno mu je mesec dana pritvora.
 
Kako je navela stručna služba škole, od ove nedelje i dokle god bude potrebe, nastavnici i stručna služba škole pružaće podršku svim učenicima i nastavnicima kako bi se krizni događaj prevazišao.
  • Vojvodjanin

    21.10.2024 11:11
    Učiteljima i nastavnicima uvesti kontrole na času 2x mesečno da se vidi kako, čemu i da li uče decu. TO će poboljšati školstvo pre svega!
  • Aca

    21.10.2024 10:44
    Kazna
    Ne razumem zasto ne uvedu kao Italiji ko na kraju godine dobije jedinicu iz vladanja automatski ponavlja razred. Mislim da bi onda ta nasilna deca dobro razmislila o svom ponasanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija