Više od 10.000 nastavnika u belom štrajku: Automatski upisuju petice svakom učeniku

Beli štrajk u ovom trenutku sprovodi više od deset hiljada nastavnika, saopštio je Nezavisni sindikat posvetnih radnika Srbije.
Više od 10.000 nastavnika u belom štrajku: Automatski upisuju petice svakom učeniku
Foto: Screenshot (Youtube/RTV Yu Eco)
Kako ocenjuje ovaj sindikat, to premašuje početna očekivanja.
 
"Zaposleni u školama uviđaju da protestne akcije u organizaciji takozvanih reprezentativnih sindikata ne dovode do željenih rezultata i zbog toga pokazuju sve veće interesovanje da se do kraja polugodišta pridruže belom štrajku kao novom načinu borbe za bolje uslove rada", kažu u NSPRS.
Članovi Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije započeli su 14. oktobra drugu fazu belog štrajka upisivanjem ocene "odličan 5" svakom učeniku.
 
Kako je saopštio ovaj sindikat, to rade jer Vlada i Narodna skupština do 13. oktobra nisu ispunili njihove zahteve.
Najavili su i da će ta petica, ukoliko zahtevi belog štrajka ne budu usvojeni ni do kraja polugodišta, biće osnov za zaključivanje ocena 'odličan 5', bez obzira na sve druge ocene koje će se davati prema objektivnim kriterijumima, na uobičajene načine.
 
Zahtevi belog štrajka su da se odgovarajućim izmenama zakona i pratećih propisa unapredi bezbednost u školama tako što će se nastavnicima garantovati efikasnija pravna zaštita od napada, omogućiti im da učenike koji se izrazito neprimereno ponašaju bez odlaganja suspenduju sa časa i nastave, kao i ukidanje anonimnih prijava prosvetnoj inspekciji.
  • Ema

    21.10.2024 11:10
    Koji procenat je ovih 10000? Verovatno negde oko 10%. A deca će biti kolateralna šteta ovog vida štrajka.

    Nađite drugi način da izrazite nezadovoljstvo. Sindikati da se udruže i u potpunu obustavu rada. Drugačije ne može. Ovo će naneti više štete nego što će biti koristi. Jedini problem je što ste razjedinjeni i imate različite interese.

    Bežati odavde što dalje, i nikad se ne osvrtati.
  • Najzad

    21.10.2024 11:03
    ce sns akademijicu upisivati sve sami odlikaši i čestitamo im. Pozdravljam i podržavam i ovaj vid otpora prosvetnih radnika.
  • Bodidarma

    21.10.2024 10:59
    Prosvetari
    E pa prosvetari ima nešto i do vas, od vremena miloševića ste se srozavali tražeći minimalna povećanja. Tako smo dogurali do ovde gde niko više ne gleda niti brine o tome šta deca uče, pa je tako i vaš ugled na 0. Dobrim delom ste to i zaslužili, a ovu vlast svakako ne treba komentarisati, samo vaše ponašanje njima ide na ruku. Ni vi kao ni oni ne mislite o deci već samo o ličnom interesu. 100% sam siguran da postoji tarifa za koju biste pristali da vas deca šamaraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija