Vođa "vračarskog klana" uhapšen u Španiji, Dačić očekuje izručenje

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da ne vidi razlog zašto Srbiji ne bi bio izručen Nikola Vušović zvani Džoni, koji važi za vođu krimanalnog "vračarskog klana".
Vođa "vračarskog klana" uhapšen u Španiji, Dačić očekuje izručenje
Foto: 021.rs
Ministar policije Ivica Dačić je kazao da je Vušović u Španiji uhapšen po interpolovoj poternici Srbije i da bi njegovo izručenje Srbiji bilo značajno.
 
"On je uhapšen po našoj Interpolovoj poternici. Nama bi bilo od velikog značaja da nam bude izručen", rekao je Dačić za TV Pink, prenela je agencija Beta.
 
On je rekao da je hapšenje Vušovića deo saradnje koju Srbija ima sa međunarodnim policijskim institucijama.
Kako je naveo ministar, sličan slučaj je bio i sa "nekim drugim kriminalcima koje Srbija potražuje".
 
"Sličan slučaj je bio i sa nekim drugim kriminalcima koje Srbija potražuje jer oni redom operišu, pa mnoge zemlje za njima raspisuju svoje potrage i poternice", rekao je Dačić.
On je rekao da je ovaj slučaj sa policijske tačke završen hapšenjem, kao i da je dalji postupak oko izručenja na Ministarstvu pravde.
 
Grupa "Vračarci" optužena je za više ubistava i pokušaja ubistava, a suđenje je u toku u Specijalnom sudu u Beogradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija