Na suđenju Urošu Blažiću svedočili ranjena devojka i porodice žrtava

U nastavku suđenja Urošu Blažiću za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca svedočili su očevici, žrtve i članovi porodica ubijenih i ranjenih.
Na suđenju Urošu Blažiću svedočili ranjena devojka i porodice žrtava
Foto: 021.rs
Kako prenosi N1, Adrijana Mitrović iz Dubone, koja je te noći ranjena ispričala je da se pravila mrtva i da je potom izgubila svest, a probudila se u kolima Hitne pomoći.
 
Odgovarajući na pitanja tužioca, Andrijana je rekla da je Blažić pucao iz puške, prvo rafalno, a potom pojedinačno, da su iz puške izlazile varnice, a da je Blažić pucao sa udaljenosti od oko dva metra.
 
Nikola Mitrović, brat ubijenih Petra i Marka Mitrovića, jedan je od prvih koji su izašli na lice mesta.
"Spavao sam kod kuće, snajka me je probudila i rekla je da se nešto deislo. Mislili smo da je tuča. Kada smo došli tamo, brata smo ubacili u auto i odvezli u Hitnu pomoć. Video sam i brata od strica. Nisam video sve ranjene jer je bio mrak, video sam one koji su bili najbliže vatri", rekao je Mitrović, a preneo N1.
 
Tužilac Ivan Konatar pitao je svedoka da li je neko od ubijenih mladića bio u sukobu sa Urošem Blažićem, a on je odgovorio da Blažića nisu poznavali.
 
Svedok Đorđe Konradović iz Smedereva rekao je da Blažiće zna jer je pre više godina radio kod njih u voćnjaku, 4. maja 2023. godine bio je u društvu Uroša Blažića, pre ubistava.
"Ja se nisam našao sa njim, krenuo sam sa suprugom i detetom po delove za automobil. Svratio sam u prodavnicu u Duboni. Sa mnom je bio i drug koji je vozio. Kad smo išli prema Mladenovcu kod spomenika smo videli neko društvo. To je bilo uveče, posle 19 sati, ali nisam siguran. Prošlo je nekih sat vremena i kada smo se vraćali jedan automobil crne boje nam je presekao put i krenuo je prema Malom Orašju. Čovek koji nas je vozio je zastao kolima da vidi šta se dešava, međutim ja sam mu rekao da je to ko zna ko i da vozi", ispričao je svedok.
 
Dodao je da su krneuli prema Malom Orašju, a da se taj automobil vratio prema Duboni pre nego što je on stigao da uđe u Malo Orašje.
 
"Ja nisam ni u jednom momentu bio sa Urošem Blažićem, ni u autu, ni u prodavnici. To može da potvrdi i kamera iz prodavnice. Ja nisam ni video Uroša Blažića", rekao je on, prenosi N1.
 
Svedok Zoran Vujić rekao je da ne poznaje okrivljene i da ih nikada nije video. On je rekao da osoba koja je u noći masovnog ubistva bila sa Urošem Blažićem nije svedok Đorđe Konradović.
 
"Bili su u sivom 'mercedesu', Uroš je vozio, a taj dečko je bio na suvozačkom mestu, bio je krupan, ali ovog čoveka koji je svedočio pre mene nije čovek kog sam video sa Urošem", rekao je svedok Vujić.
Na današnjem suđenju svedočili su i deda i ujna okrivljenog Blažića.
 
Urošu Blažiću sudi se pod optužbom da je 4. maja prošle godine ubio devet mladih osoba i ranio još 12 u selima Malo Orašje i Dubona. U istom postupku sudi se i njegovom ocu Radiši.za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.
 
Tužilaštvo je za njih dvojicu predložilo kazne od po 20 godina zatvora.
  • AA

    21.10.2024 17:16
    Znaci postoji i saucesnik(nameran ili nenameran) ali se jos nije otkrilo ko je.
  • Zemlja čudesa

    21.10.2024 14:38
    Sve je trulo u državi
    Ako sam dobro razumeo ono što je ovde napisano za ubistvo 9 i ranjavanje 12 osoba je kazna 20 godina zatvora, a isto toliko za posedovanje oružja ocu???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija