Ocu dečaka osumnjičenog za masovno ubistvo u Ribnikaru produžen pritvor

Viši sud u Beogradu je danas produžio pritvor V. K, ocu maloletnog K. K. koji je izvršio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", 3. maja 2023. u Beogradu.
Ocu dečaka osumnjičenog za masovno ubistvo u Ribnikaru produžen pritvor
Foto: 021.rs
Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je danas donelo rešenje kojim je ocu produžen pritvor, koji može trajati najduže 60 dana, saopštio je taj sud.
 
Na sajtu Višeg suda piše i da se njemu na teret stavlja "teško delo protiv opšte sigurnosti".
Pritvor mu je produžen "usled postojanja okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo" kao i s obzirom na to da se osnovano sumnja da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina.
 
Kako je navedeno, način izvršenja i težina posledica tog krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.
Prema pisanju medija V.K. je osumnjičen zbog toga što je svog maloletnog sina obučavao da puca iz vatrenog oružja bojevom municijom, kao i zbog toga što nije na odgovarajući način čuvao oružje za koje je imao dozvolu, a koje je njegov sin iskoristio za zločin u beogradskoj osnovnoj školi.
 
Protiv rešenja Višeg suda o pritvoru dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od njegov prijema, zaključuje se u saopštenju.
  • w/e

    21.10.2024 18:29
    cool
    Politicki zatvorenik kog ne smeju da puste na slobodu jer ih je sramota da priznaju da u zakonu postoji rupa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija