Počeo prvi mentorski program Mreže za talente i inovacije u medijima

Mreža za medijske talente i inovacije, koju je osnovalo šet obrazovnih institucija i devet nezavisnih medija, otpočela je prvi edukativni mentorski program.
Počeo prvi mentorski program Mreže za talente i inovacije u medijima
Foto: MTIM

Program je namenjen studentima završnih godina i mladim profesionalcima u oblasti medijskog poslovanja i digitalnih inovacija, koji pohađa 30 studenata.

Docent na Fakultetu politickih nauka u Beogradu Marko Nedeljković izjavio je za FoNet da se sve više govori o problemima u medijima, a retko o rešenjima, zbog čega je cilj tog programa da se bavi rešenjima i da nauči mlade kolege kako mogu da pomognu u medijima u Srbiji.
 
Nedeljković smatra da je jedan od problema medija u Srbiji implementacija u digitalno doba i održavanje kvaliteta uz finansijsku održivost.
Program je podeljen u četiri modula, a prvi je inovacija medijskog sadržaja, dok će drugi deo biti posvećen digitalnoj transformaciji medija. 
 
Treći modul posvećen je monetizaciji i finansijskoj održivosti medija, a četvrti upotrebi veštačke inteligencije u medijima.
 
 
Program Mreže za talente i inovacije odvijaće se kroz četiri radna događaja u tri grada na šest fakulteta, kao i putem onlajn sesija. Učešće na programu je besplatno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija