Vulin umesto Vučića: Ipak će on predstavljati Srbiju na samitu BRIKS-a u Rusiji

Potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vulin otputovaće u Kazanj da učestvuje na Samitu BRIKS-a na koji je pozvan predsednik Aleksandar Vučić.
Vulin umesto Vučića: Ipak će on predstavljati Srbiju na samitu BRIKS-a u Rusiji
Foto: 021.rs
To je izjavio pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.
"Vulin će predstavljati Srbiju. Juče su dva predsednika (Srbije i Rusije) razgovarala telefonom i dogovoreno je da iz Srbije dođe potpredsednik Vlade, koji je direktno uključen u bilateralne rusko-srpske odnose i pitanja BRIKS-a", kazao je Ušakov, piše RIA novosti.
Pomoćnik ruskog predsednika Vladimira Putina je objasnio da je Vučić u vreme održavanja samita u Kazanju (od 22. do 24. oktobra) "unapred planirao druge međunarodne kontakte koje je teško mogao da odbije".
 
Kancelarija predsednika Srbije saopštila je ranije danas da će Vučić sutra započeti radnu posetu Slovačkoj, tokom koje će učestvovati na trilateralnom samitu koji se održava u Komarnu.
BRIKS označava i pojam u međunarodnim odnosima - organizaciju Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke Republike - koja je nedavno proširena novim članicama, a mogla bi da dodatno očvrsne posle predstojećeg samita.
 
Ruski predsednik Vladimir Putin, koji će biti domaćin skupa u Kazanju od 22. do 24. oktobra, vidi zemlje BRIKS-a kao protivtežu Zapada u globalnoj politici i trgovini.
 
Očekuje se da u ovom zapadnom ruskom gradu zvaničnici raspravljaju o primanju novih članova, a među prvima na listi pridošlica mogla bi da bude Turska.
  • /

    21.10.2024 22:31
    /
    u titovo vreme bi se srusio avion
  • Zoro

    21.10.2024 21:25
    Izvidjac Futog
    Bratska Rusija je stvarno fazon i to beskrajno glup!
  • Izvidjac Futog

    21.10.2024 21:03
    Pa
    Pa dobro.Vazno je da neko ide.Nemislim neko kao bilo ko vec Vulin koji je sto posto u fazonu svega sto je vezano za odnose nas i bratske Rusije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija