Dačić: Navijači Novog Pazara gađali policiju kamenicama i ciglama, povređena četiri policajca

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je izjavio da je danas u Novom Pazaru došlo do drastičnog narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike.
Dačić: Navijači Novog Pazara gađali policiju kamenicama i ciglama, povređena četiri policajca
Foto: MUP
Naveo je da je početku utakmice Novog Pazara i Partizana, grupa od oko 120 "takozvanih navijača Ekstremi i Torcida Sandžak", u ulici Borisa Kidriča na oko 70 metara od zapadne tribine stadiona, uz upotrebu topovskih udara, vatrometa, dimnih bombi, kamenicama i ciglama gađala policajce u kordonu.
 
"Prilikom napada, povređena su tri policijska službenika Interventne jedinice Policijske uprave Novi Pazar", naveo je Dačić.
Pošto se najpre povukla, grupa navijača došla je u Ulicu Veljka Vlahovića na oko 100 metara od stadiona i ponovo kamenicama, ciglama i drvenim motkama gađala policajce i povredila jednog iz Interventne jedinice Policijske uprave Novi Pazar.
 
Svi policijaci imaju lakše povrede i nisu zadržani na lečenju.
"Posle potiskivanja od strane policajaca, navijači su se povukli i rasturili se", piše u saopštenju MUP.
 
Dačić je ukazao na to da će svi koji su učestvovali u napadu na policiju i kršenju javnog reda i mira biti uhapšeni i predati tužilaštvu.
 
"Svi moraju da odgovaraju, jer napad na policiju je napad na državu. Policija je već otpočela hapšenja, do sada je uhapšeno deset lica", nevo je on.
 
Tokom napada na policiju je oštećeno pet putničkih vozila, ali šteta se još uvek utvrđuje.
 
MUP je objavio fotogradije hapšenja.
  • Vlad@

    21.10.2024 22:44
    !
    Pa??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija