Vučić: Putinu sam rekao da ne bih išao na samit BRIKS i da nemam dogovorene sastanke, bio sam pošten

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Beogradu da neće ići na samit grupe BRIKS u Rusiji.
Vučić: Putinu sam rekao da ne bih išao na samit BRIKS i da nemam dogovorene sastanke, bio sam pošten
Foto: Beta/Emil Vas
Dodao je da je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu rekao da bi takvu odluku doneo i da nema zakazane sastanke sa evropskim liderima za vreme trajanja tog skupa.
 
Na pitanje da li će ići na samit grupe BRIKS u ruskom Kazanju, koji traje od 22. do 24. oktobra, Vučić je za RTS rekao da u Beograd u sredu, 23. oktobra, dolazi premijer Poljske Donald Tusk, ali da ne bi išao na taj skup ni da nema te ranije dogovorene posete.
Vučić je dodao da posle Tuska u Beograd dolazi i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, a da će se sutra u Slovačkoj sastati sa premijerima Mađarske i Slovačke, Viktorom Orbanom i Robertom Ficom.
"Bio sam veoma pošten prema predsedniku Putinu (u jučerašnjem telefonskom razgovoru). Nisam krio i rekao sam mu: Poštovani gospodine predsedniče, i da nema ovih poseta, bilo bi mi izuzetno teško da dođem zbog različitih stvari za koje vi dobro znate i verujem da dobro razumete Srbiju. Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije pristupila nijednoj od 44 deklaracije protiv Rusije u ovoj godini", kazao je Vučić.
 
Dodao je da Putin to "visoko ceni" i da će Srbiju na samitu u Kazanju predstavljati četvoročlana delegacija, koju će činiti potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin i ministri Bratislav Gašić, Adrijana Mesarović i Nenad Popović.
  • Logi

    21.10.2024 22:37
    dejt
    Ljubavi, ne bih ti svakako došao na rođendan, sve i da nemam dogovor za švalerkom za taj datum. Znaš, švalerka te baš ne gotivi. Ali ja te obožavam, Krišne mi.
  • /

    21.10.2024 22:34
    /
    ide vulin. sta sam rekao.
    citaju se kao otvorena knjiga.

    ne znam samo da li je savetnik maje gojkovic prvo otisao na neki 'festival'
  • Max

    21.10.2024 22:32
    Nema EU i USA problem sa tim da li ce A. Vucic ici u Kazan na samit BRICSa niti bi mu netko zamjerio zbog toga. Vucica je strah da ne bi zavrsio kao brojni Putinovi " prijatelji". Sada ovdje vama prodaje maglu sta je navodno rekao Putinu. Putin ako zeli i misli da je to potrebno moze Vucica " odraditi" i u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija