Vučić: Već sada bismo mogli da uvezemo 20.000 radnika iz Filipina ili neke druge zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da Srbija već sada ima problem nestašice radne snage.
Vučić: Već sada bismo mogli da uvezemo 20.000 radnika iz Filipina ili neke druge zemlje
Foto: 021.rs
Kako je rekao, već sada bi Srbija mogla da "uveze" 20.000 radnika iz Filipina ili neke druge zemlje, ali to nije tako jednostavno.
"Manjak kadrova je problem posebno za rad na veštačkoj inteligenciji i novim tehnologijama, a i jeftine radne snage koju ćemo morati da uvozimo", rekao je on.

Vučić je rekao da se očekuje rast bruto domaćeg proizvoda u Srbiji iduće godine od preko četiri odsto, a "verujemo, ako ne bude suše, da ćemo ići na pet odsto" i "imamo i druge izvore rasta, industrijska proizvodnja, strane investicije, povećana potrošnja".

  • SosaBosa

    22.10.2024 10:47
    U sve se meša
    Da li će predsednik pustiti premijera i nadležne ministre da pričaju o ekonomskim i finansijskim problemima?
    A on da se bavi pitanjima iz njegovih, ustavom propisanih, nadležnosti. Ili je sve u cilju lične promocije?
  • Nikola

    22.10.2024 10:10
    Pa zar nije pre izbora rekao da se nasi ljudi vracaju iz inostranstva posto im je bolje da rade u Srbiji? Izbori prosli a on sada menja plocu, em ce da kopa litijum, em nemamo radne snage. Dokle spinovanje i zamajavanje naroda premi potrebi njega, rodbine i kumova.
  • boger

    22.10.2024 09:26
    Usrećitelj
    Predlažem da izvezemo AV i njegovu elitu na Filipine da i oni postanu ekonomski tigar a mi da počnemo da živimo k'o normalan svet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija