Kusturica: Spreman sam da dam život u borbi protiv onih koji hoće da kopaju litijum

Reditelj Emir Kusturica u intervjuu za Sputnjik ponovio je da je spreman da izgubi život u borbi protiv onih koji su hteli da kopaju kobalt, nikl, odnosno onih koji žele da rudare litijum u Srbiji.
Kusturica: Spreman sam da dam život u borbi protiv onih koji hoće da kopaju litijum
Foto: Beta/AP
"Uopšte se nisam promenio u međuvremenu, čak i uz uslov da komocija koriguje čoveka ako se stvar bude razvijala moraću, dakle, da upotrebim sve ono što podrazumeva odbranu territorije od onih koji žele da nam unište život i da ono preostalog stanovništva koje ovde živi uništi, odnosno uguši", naveo je Kusturica.
"Ne možemo reći za pet dana ili za mesec dana da je neko nekog ubio zato što je dozvolio kopanje rude, nego je to jedna vrsta davljenja naroda kao što je udavljen narod na Kosovu. Mi smo prisustvovali jednom, rekao bih, dugogodišnjem uvođenju agonije na teritoriju Kosova koja je zapravo išla od toga 'imamo policajce - nemamo policajce', 'imamo dozvolu za hiljadu, al' ne možemo', 'imamo brane, skinimo brane', 'imamo zid, srušimo zid', 'imamo svoju policiju, nemamo svoju policiju', 'hoćemo reizbore, nećemo reizbore, izgubimo izbore'. 
I finale te ideje je, zapravo, Kosovo, koje ne samo da ima svoju ličnu, nego mi je nećemo priznati, al ona u faktičkom smislu te reči postoji kao država i to država koja prećutno, a u stvari verbalno po Ohridskom sporazumu funkcioniše kao da pored nas stoji država za koju mi osećamo i mislimo da jeste zapravo naša država", naveo je reditelj Emir Kusturica u intervjuu Sputnjiku.
  • ime prezime stadion

    22.10.2024 12:06
    Profesor
    Podrska!!!
  • Ns

    22.10.2024 12:06
    Ns
    Kusturicu treba slusati ali treba znati slusati! Narod ima vrlo losu kulturu ako je tako mozemo nazvati, ali je najlakse nekome zacepiti usta. Bez obzira sta je i kako govorio i radio, a nisam uvek bio saglasan, Kusturicu nemamo pravu ucitkivati nego ga saslusati. Pa ko ume ume! Kapa dole za sve sto ce nam jednog dana ostaviti.
  • Sabahudin

    22.10.2024 12:02
    Omerović
    Nemoj Nemanja Alaha ti da polažeš život na oltar otadžbine! Nemoj, molimo te, još nije dotle došlo jer još ima dosta manevarskog prostora da nam se unovčiš pa da skupa zapevamo: "To je nama naša borba dala, nekom slave, nekom kapitala..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija