Detalji o akciji "Prljava značka": Uhapšeno devet osoba, među kojima i policajci, evo zbog čega

Ukupno devet osoba, među kojima je i nekoliko pripadnika komunalne milicije i jedan saobraćajni policajac, uhapšeno je danas u Beogradu.
Detalji o akciji "Prljava značka": Uhapšeno devet osoba, među kojima i policajci, evo zbog čega
Foto: 021.rs
To je za Tanjug potvrdio glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.
 
"Osumnjičeni su lišeni slobode u dve odvojene akcije zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i zloupotreba položaja odgovornog lica", precizirao je Stefanović.
On je dodao da je svima određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti saslušani pred postupajućim javnim tužiocem.
 
Postoje osnovi sumnje da je rukovodilac u komunalnoj miliciji P.S. u više navrata zloupotrebio službeni položaj, zajedno sa D.P i M.A, kao i da je jednom prilikom izvršio krivično delo trgovina uticajem, a sve u cilju da sebi i drugima pribavi korist u vidu nesankcionisanja različitih prekršaja, na šta su ga podstrekivali M. Đ. i M.M.
Sumnja se i da je jednom prilikom P.S. postrekivao saobraćajnog policajca P.B. na zloupotrebu službenog položaja.
 
Takođe, postoje osnovi sumnje da A.V, odgovorno lice jedne građevinske firme, tokom 2024. godine zajedno sa osumnjičenima R.S. i M.N. izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, tako što je kršeći propise o načinu odlaganja komunalnog otpada pribavio protipravnu imovinsku korist od preko 1.500.000 dinara i to odvoženjem komunalnog otpada na divlje deponije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija