Roditelj napao direktora škole zbog zabrane parkiranja u školskom dvorištu

Kolektiv Osnovne škole "Miroslav Antić" u Nišu osudio je danas napad jednog roditelja deteta koje pohađa predškolsku nastavu na direktora te škole, koji se dogodio pre dva dana.
Roditelj napao direktora škole zbog zabrane parkiranja u školskom dvorištu
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Roditelj predškolskog deteta koje pohađa ovu školu, rezigniran zbog postavljanja kapije i zabrane parkiranja u školskom dvorištu, upao je u kancelariju direktora, vređao ga, psovao i pretio mu, a na kraju ga i gađao flašom vode, pogodivši monitor koji je bio tik ispred direktora, na radnom stolu za kojim je sedeo. Na sreću svih, do povreda nije došlo", navodi se u saopštenju.
 
Iza tog, kako je ocenio kolektiv, svima neobjašnjivog i neshvatljivog čina ostala su brojna pitanja.
"Šta bi bilo da se ovom čoveku koji je vandalski ušao u školu pod rukom našao neki drugi predmet, a ne flaša vode? Šta da je bio precizniji? Znamo li da li je bio naoružan? Koliki je bio njegov bes i na šta je bio spreman? Šta bi se desilo da je fizički nasrnuo? Kako bi reagovala deca da su videla da neko nepoznat napada direktora", zapitali su u školi "Miroslav Antić".
 
Dodali su da sva ta pitanja zamenjuje jedno - šta treba da se dogodi da prestanu takva dešavanja.
"Da li treba čekati da neki roditelj, nezadovoljan ocenom koju je dete dobilo, na sred časa uđe u učionicu i pred decom nasrne na učitelja ili nastavnika, ga ga vređa ili pokuša fizički da se obračuna sa njim dok deca gledaju? Šta ukoliko je u pitanju učiteljica ili nastavnica? Da li dečaci treba da gledaju kako muška ruka kreće ka ženi", navodi se u sapštenju školskog kolektiva.
 
Prema rečima zaposlenih u toj ustanovi, poslednjih godinu i više dana prisutno je vršnjačko nasilje, a kada su uzroci u pitanju, podeljena su mišljenja ko je više kriv.
 
Jedno je, prema njihovim rečima, sigurno - roditelji su ti koji su decu izrodili, vaspitavali i kao sedmogodišnjake upisali u školu.
 
"Juče se ovo dogodilo našem direktoru. Kako da znamo da učitelji, nastavnici i vannastavno osoblje nisu sledeći? Kako da znamo da deca u školi neće biti povređena u nastupu besa razularenih pojedinaca", dodaje se u saopštenju školskog kolektiva.
 
Prema njihovim rečima, ukoliko svi žele dobro i samo dobro mališanima koji veruju zaposlenima u školi, mora se stati na kraj takvim incidentima i zaštititi sve u školi, a zaposlenima u školi mora se vratiti dostojanstvo, ugled i autoritet kako bi nesmetano mogli da zaštite i sebe i decu.
 
"Saosećajući sa direktorom, koji je prošao kroz verbalno, psihičko i fizičko nasilje i koji se s pravom brine za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice, apelujemo da se zaštite svi radnici škole. Ne zaboravite, prosvetni radnici i deca su u istoj zgradi, u istim učionicama, u istom dvorištu. Napade na njih gledaju deca. I uče", navedeno je u saopštenju kolektiva škole "Miroslav Antić".
 
Zbog napada koji se dogodio tokom prve školske smene u ponedeljak 21. oktobra intervenisala je policija, ali i Hitna pomoć i pružila pomoć direktoru zbog uznemirenosti.
  • Mili

    23.10.2024 22:12
    Zatvor to resava
    Zatvor godinu dana, kazna godisnja plata, oduzimanje vozacke jer nema kapacitet da razume znake zabrane parkiranja.
  • Eon i

    23.10.2024 22:06
    Srpska kultura danas
    Sada policija treba da privede iznerviranog siledžiju i da porazgovara s njim, naravno ako nije zaštićen, a takvih ima na gomile u tigru.
  • Samo pitam

    23.10.2024 21:59
    Da li neko misli da će ONI sami od sebe u nekom trenutku reći dosta smo krali, dosta smo se bahatili, dosta smo silovali ovaj zastrašeni i pogubljeni narod - ili će biti sve gore i gore, ili će oni biti sve osioniji i sve osioniji, sve bahatiji, sve gori?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Napao čoveka zbog parkinga

Beogradska policija je uhapsila državljanina Severne Makedonije zbog sumnje da je napao jednog čoveka zbog parking mesta, saopštio je MUP Srbije.