Vulin: Moj predsednik se zaista divi Rusiji, on i Putin su prijatelji

Srbija se nada da će za nju biti mesta u BRIKS-u, koji nudi mnogo slobode i ne zahteva promenu političkog sistema ili uvođenje sankcija, rekao je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.
Vulin: Moj predsednik se zaista divi Rusiji, on i Putin su prijatelji
Foto: 021.rs
On je za RIA Novosti istakao da se Srbija oseća među prijateljima u BRIKS-u, koji, kako je rekao, nudi slobodu izbora, što je za Beograd važna alternativa.
 
"Prvi put možemo da biramo. Trebalo bi da naučimo da, na kraju krajeva, možemo da biramo. Ovo je za nas veoma važno. Veoma sam zainteresovan da saznam više o BRIKS-u i nadam se da će u njemu biti mesta za Srbiju", rekao je Vulin ruskoj agenciji na marginama samita.
Vulin je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić veliki pristalica prijateljstva sa Rusijom i da se divi njenoj istoriji i kulturi.
 
"Moj predsednik, on se zaista divi istoriji Rusije, njenoj kulturi, i on je nepokolebljiv pristalica prijateljstva između Rusije i Srbije i, ako mogu da kažem, predsednik Vučić i predsednik Putin su prijatelji", rekao je Vulin.
On je podsetio da Vučić planira da učestvuje na obeležavanju 80. godišnjice pobede nad nacizmom u ruskoj prestonici.
 
"Zato očekujem sastanak predsednika Vučića i predsednika Putina u Moskvi, a da li će se sastati u trećim zemljama, ne mogu sada da kažem", rekao je Vulin.
 
Pored Vulina, u delegaciji Srbije na samitu BRIKS-a u Kazanju su i ministar odbrane Bratislav Gašić, ministarka privrede Adrijana Mesarović i ministar bez portfelja zadužen za oblast međunarodne ekonomske saradnje i oblast društvenog položaja crkve u zemlji i inostranstvu Nenad Popović.
  • Rade

    24.10.2024 09:28
    Ovima se mora stati na rep!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Napao čoveka zbog parkinga

Beogradska policija je uhapsila državljanina Severne Makedonije zbog sumnje da je napao jednog čoveka zbog parking mesta, saopštio je MUP Srbije.