Uhapšeni zaposleni u Ziđinu: Uzimali mito za dojave o javnim nabavkama

Policija je uhapsila M. N. (22) i L. Đ. (28), zaposlene u kineskoj kompaniji Ziđin u Boru, zbog primanja mita, kao i M. J. (26), faktički odgovorno lice Privrednog društva "ASPIT" Bor zbog davanja mit
Uhapšeni zaposleni u Ziđinu: Uzimali mito za dojave o javnim nabavkama
Foto: 021.rs
Sumnja se da je M. N. od decembra 2023. do septembra 2024. godine od M. J. zahtevao i primio novac kako bi mu zajedno sa L. Đ. pribavljao i dostavljao informacije o učesnicima u postupku nabavke i njihovim ponudama, što je on i učinio.
Kako se sumnja, na osnovu dobijenih informacija M. J. je u ime preduzeća "ASPIT" sačinio i dostavio povoljniju ponudu od ostalih dobavljača, dok je ta firma na taj način dobijala poslove i od kineske kompanije primila uplate u ukupnom iznosu od 896.104 dinara.
M. J. je potom, kako se sumnja, na osnovu prethodnog dogovora, u više navrata predao M. N. 89.600 dinara, odnosno 10 odsto od ukupnog uplaćenog iznosa PD "ASPIT".
 
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Teme

mito

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija