Opozicija u subotu u Šapcu blokira put u znak podrške protestima protiv kopanja litijuma

Opozicione stranke u Šapcu u subotu, 26. oktobra blokiraće magistralni put kroz taj grad u znak podrške borbi Saveza ekoloških organizacija Srbije i udruženja "Ne damo Jadar" protiv kopanja litijuma.
Opozicija u subotu u Šapcu blokira put u znak podrške protestima protiv kopanja litijuma
Foto: Beta (Miloš Miškov)
Kako je najavila stranka Zajedno, u subotu će od 14 do 15 časova biti blokirana raskrsnica na obilaznom putu ka Jevremovcu.
 
"Šabačka opozicija okupila se po pitanju borbe protiv kopanja litijuma u Srbiji. Jedinstveni su u stavu protiv litijuma i želji da brane volju većinskog naroda koji je protiv uništenja Jadra i Mačve. Ovom blokadom opozicija daje punu podršku SEOS-u i Ne damo Jadar", saopštila je stranka "Zajedno".
Osim stranke "Zajedno", sastanku opozicije su prisustvovali predstavnici Stranke slobode i pravde, POKS, Pokreta slobodnih građana, Narodnog pokreta Srbije, stranke Srbija centar, Novog lica Srbije, Nove Demokratske stranke Srbije, Pokreta za preokret, pokreta Buđenje i udruženja građana Ujedinjeni.
"Nedvosmislen i jasan stav svih protiv projekta Jadar i uništenja dela države doveo je sve za isti sto i u dogovor o zajedničkom radu i akcijama. Naš zadatak je da branimo volju ljudi, tu smo da pričamo sa ljudima, da se dogovaramo i zajedno branimo našu zemlju, vodu, vazduh", piše u saopštenju šabačke opozicije.
  • Samo Beograd

    24.10.2024 14:13
    U Beogradu treba da bude fokus protesta protiv litijuma, to ruši Vučića.
    Inače voda iz česme će biti zagađena sumpornom kiselinom u Beogradu, tako da je jasno gde mora da bude fokus protesta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija