Vučić opozvao ambasadora Srbije pri UN Nemanju Stevanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić opozvao je ukazom ambasadora Srbije pri Ujedinjenim nacijama (UN) Nemanju Stevanovića.
Vučić opozvao ambasadora Srbije pri UN Nemanju Stevanovića
Foto: 021.rs
Ukaz o opozivu Stevanovića sa dužnosti šefa Stalne misije Srbije pri UN objavljen je 23. oktobra u Službenom glasniku, prenosi list Danas.
Tog dana je zamenik predsednika opozicione Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, na zatvorenoj sednici Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove, pitao zašto je za Stevanovića iznajmljen stan u Tramp kuli na Menhetnu za 17.000 dolara mesečno.
Na sednici na kojoj je ministar spoljnih poslova Marko Đurić predao izveštaj o radu, Stefanović je pitao i zašto Stevanović nije privremeno smešten u zgradu Stalne misije Srbije.
 
Pre nego što je imenovan za ambasadora pri UN, Stevanović je od decembra 2016. do oktobra 2020. bio državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, dok je na njegovom čelu bio Ivica Dačić. Od juna 2014. do decembra 2016. bio je specijalni savetnik tadašnjeg premijera Vučića.
  • Pomoć

    24.10.2024 14:31
    Pitanje:
    Da li predsednik države imenuje i razrešava dužnosti ambasadore?
    Zaista ne znam!
    Može li mi neko pomoći ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija