Vulin: Situacija u Srbiji je sada mirna, zahvaljujući i ruskim službama

U Srbiji i dalje postoji antivladin potencijal, ali je situacija u zemlji trenutno mirna i stabilna delom zahvaljujući i ruskim obaveštajnim službama, kaže potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.
Vulin: Situacija u Srbiji je sada mirna, zahvaljujući i ruskim službama
Foto: Beta (Kirill Zykov/Brics/AP)
Na marginama samita grupe BRIKS u Kazanju, na kojem predvodi delegaciju Srbije, Vulin je za RIA Novosti prokomentarisao "upozorenja ruskih službi srpskim kolegama uoči masovnih demonstracija u Beogradu 10. avgusta da se pripremaju masovni neredi, čiji je krajnji cilj državni udar i svrgavanje rukovodstva zemlje".
 
Vulin je kazao da je "takvih aktivnosti bilo i da je Srbija veoma zahvalna ruskim specijalnim službama - Federalnoj službi bezbednosti (FSB) i Spoljnoj obaveštajnoj službi (SVR), koje su blagovremeno obavestile Beograd".
"Bili smo korak ispred i prilično spremni za ono sa čime ćemo morati da se nosimo. I, kao što vidite, sada je situacija mirna i stabilna, ljudi žive svoje živote", rekao je Vulin u intervjuu za rusku državnu novinsku agenciju.
 
Dodao je da antivladinih aktivnosti "uvek ima i da one u zavisnosti od konkretne situacije jačaju ili splašnjavaju".
Vulin je rekao i da Zapad "ne želi da vidi slobodnu i nezavisnu Srbiju, koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, jedan od poslednjih nezavisnih lidera u Evropi".
 
"A oni ne žele da vide Srbiju onakvom kakva jeste. Bili bi mnogo srećniji kada bi nekoj marionetskoj vladi rekli da uvede sankcije Rusiji. I ta vlada bi rekla: 'Da, sjajno, mi ćemo to učiniti'. Ili bi tražili da priznamo Kosovo, a ta vlada bi rado pristala. Dakle, nezavisna Srbija je uvek meta. Kao i 1999. godine, tokom NATO agresije na Srbiju, bili smo meta tada, a meta smo i danas. Ali želimo da budemo slobodni", naveo je Vulin.
  • Армаггедон

    24.10.2024 18:31
    Ја не могу да верујем да живим у земљи коју представља овај човек.
  • Bananamen

    24.10.2024 18:16
    Da li ovim likovima i rodjenj clanovi porodice veruju kad im pozele dobro jutro?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nova ponuda države poljoprivrednicima

Poljoprivednici pet udruženja u Srbiji razgovarali su s resornim ministrom Aleksandrom Martinovićem o ispunjenju zahteva iz prošle godine kada im je obećana subvencija od 35.000 dinara po hektaru.