Nekadašnji direktor Krušika i Zastava oružja uhapšen u Kirgistanu

Mladen Petković, nekadašnji direktor u državnim fabrikama oružja, uhapšen je 19. septembra u Kirgistanu, potvrđeno je Radaru iz nekoliko izvora.
Nekadašnji direktor Krušika i Zastava oružja uhapšen u Kirgistanu
Foto: Screenshot (Youtube/RTV Kragujevac)
Petković je do prošle godine direktorovao kao kadar SNS-a u dve najvažnije državne fabrike namenske industrije – Krušik i Zastava oružje.
 
Juče je, više od mesec dana nakon hapšenja, objavljeno da je u Kirgistanu uhapšen Aleksandar Simonović, profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu. 
Nije, međutim, navedeno ko je drugi uhapšeni državljanin Srbije. 
 
I tada je Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo samo da su dva državljanina Srbije uhapšena u Kirgistanu, da je o njihovom privođenju obavešten konzulat Srbije u Moskvi koji, kako su naveli, "preduzima sve radnje i aktivnosti iz svoje nadležnosti".
Kako piše Radar, Mladen Petković je bio funkcioner SNS-a u opštini Zemun.
 
Od 2014. pa do kraja 2018. bio je direktor valjevske fabrike Krušik. U to vreme sklopljeno je najviše spornih ugovora na štetu ove fabrike koje je otkrio uzbunjivač Aleksandar Obradović. 
 
Petković je 2018. prekomandovan za direktora kragujevačke fabrike Zastava oružje i to je bio do maja 2023. Obe fabrike u kojima je Petković bio direktor doživele su rekordne gubitke.
 
Takođe, za vreme dok je Petković bio direktor državnih fabrika dramatično se uvećavala imovina njegove porodice, o čemu je Radar pisao krajem septembra u tekstu "Progon uzbunjivača i nagrađeni akteri".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nova ponuda države poljoprivrednicima

Poljoprivednici pet udruženja u Srbiji razgovarali su s resornim ministrom Aleksandrom Martinovićem o ispunjenju zahteva iz prošle godine kada im je obećana subvencija od 35.000 dinara po hektaru.