Završena još jedna runda dijaloga Beograda i Prištine

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača završena je danas u Briselu zajedničkim, trojnim sastankom.
Završena još jedna runda dijaloga Beograda i Prištine
Foto: Beta (Amir Hamzagić/arhiva)
Prethodno su Petar Petković i Besnik Bisljimi odvojeno razgovarali s posrednikom Evropske unije (EU) Miroslavom Lajčakom.
 
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je imao mučan razgovor s Bisljimijem, ali da "Srbija ostaje opredeljena za mir i neće dozvoliti da bude isprovocirana".
Petković je kazao da je na sastancima u Briselu nastavio da insistira na formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).
 
Kako navodi, to je korak od suštinske važnosti za život Srba na Kosovu.
"Što se tiče sporazuma iz Ohrida, Beograd će ispuniti sve obaveze koje je prihvatio kao što je do sada ispunjavao. Međutim postoji problem kada vi imate Sporazum iz Brisela gde se u njemu traži formiranje ZSO koji vi 11 godina ne želite da sprovedete. Onda to dokazuje da vaša strana nije spremna da bilo šta primeni", kazao je on.
 
Petković je rekao da je posrednik Evropske unije (EU) Miroslav Lajčak, sa kojim je imao odvojeni sastanak i trilateralni sastanak zajedno sa Bisljimijem, najavio da će do kraja godine strane pozvati na još jednu ili dve runde dijaloga i da će se Srbija odazvati na svaki poziv.
  • Mary Poppins

    24.10.2024 19:57
    Još jedna prodaja je dogovorena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nova ponuda države poljoprivrednicima

Poljoprivednici pet udruženja u Srbiji razgovarali su s resornim ministrom Aleksandrom Martinovićem o ispunjenju zahteva iz prošle godine kada im je obećana subvencija od 35.000 dinara po hektaru.