Razbijen lanac prevaranata: Iz kol centra u Beogradu nudili navodno investiranje u kripto valute

U zajedničkoj akciji srpske policije sa istražnim organima Nemačke i Kipra razbijen je međunarodni lanac prevare putem, tzv. kol centara, koji pozivaju na investiranje u kripto valute.
Razbijen lanac prevaranata: Iz kol centra u Beogradu nudili navodno investiranje u kripto valute
Foto: Pixabay (ilustracija)
Tom prilikom je u Beogradu pronađen nelegalni kol centar u kome je zatečeno više desetina zaposlenih, za koje su u toku provere da li su učestvovali u prevarama, saopštio je MUP.
Prema navodima Evropola, za sada je identifikovano oko 120 žrtava koje su izgubile oko 12 miliona evra. 
 
Međutim, dalje procene nemačkih istražitelja pokazuju da je mnogo više žrtava širom sveta, a da je prevara iznosila najmanje 300 miliona evra. 
Kao rezultat ove istrage, identifikovan je veći broj osumnjičenih, uključujući i glavnog organizatora sa Kipra, koji je sada uhapšen.
 
Prilikom pretresa u Srbiji pronađeni su materijalni dokazi za vođenje krivičnog postupka i dalje procesuiranje osumnjičenih od strane nemačkih istražnih organa, naveo je MUP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nova ponuda države poljoprivrednicima

Poljoprivednici pet udruženja u Srbiji razgovarali su s resornim ministrom Aleksandrom Martinovićem o ispunjenju zahteva iz prošle godine kada im je obećana subvencija od 35.000 dinara po hektaru.