Fon der Lajen danas u Beogradu: Proširenje EU ostaje na dnevnom redu

Predsednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen danas će, u sklopu zapadnobalkanske turneje, posetiti Srbiju i razgovarati sa njenim najvišim zvaničnicima.
Fon der Lajen danas u Beogradu: Proširenje EU ostaje na dnevnom redu
Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Na početku posete Srbiji, Fon der Lajen će obići kompaniju HTEC grupa u Beogradu, gde će prisustvovati prezentaciji projekata finasiranih kroz IPA projekte i Evropsku banku za obnovu i razvoj.
 
Njoj će potom predsednik Srbije Aleksandar Vučić prirediti svečani doček ispred Palate "Srbija", a zatim će uslediti sastanak dvoje lidera u četiri oka i plenarni razgovori delegacija Srbije i Evropske unije. Vučić i Fon der Lajen će potom održati zajedničku konferenciju za medije.
Fon der Lajen će se danas u Beogradu sastati i sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem.
 
Ona u Beograd dolazi iz Bosne i Hercegovine, a prethodno je posetila Albaniju i Severnu Makedoniju. Iz Beograda sutra odlazi na Kosovo, a regionalnu turneju završava posetom Crnoj Gori istog dana.
Prema najavama iz Brisela, u fokusu regionalne turneje Fon der Lajen je evropski Plan rasta za Zapadni Balkan. Najavljeno je i da će ona istaći značaj regiona za EU.
 
Poseta Fon der Lajen tumači se kao "snažan signal" da proširenje EU ostaje na dnevnom redu, što je presednica EK potvrdila u Tirani i Skoplju u prethodna dva dana.
  • zztop

    25.10.2024 09:05
    Kako ide ona pesma parnog valjka : moraš prvo puzati da bi znao hodati , xaxaxaxaxa ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nova ponuda države poljoprivrednicima

Poljoprivednici pet udruženja u Srbiji razgovarali su s resornim ministrom Aleksandrom Martinovićem o ispunjenju zahteva iz prošle godine kada im je obećana subvencija od 35.000 dinara po hektaru.