Sindikat: Šef u leskovačkoj fabrici bacao hranu radnika u đubre - "ako vam treba, uzmite iz kante"

Samostalni sindikat leskovačke fabrike "Aptiv" oglasio se povodom bahatog ponašanja nadređenih u ovoj fabrici.
Sindikat: Šef u leskovačkoj fabrici bacao hranu radnika u đubre - "ako vam treba, uzmite iz kante"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako su saopštili u dopisu upućenom direktoru, jedna od takvih situacija je bacanje hrane radnika u kantu za smeće i vikanje, prenose Južne vesti.
U pismu napominju da će, u slučaju da se opet dese slične situacije, o svemu obavestiti nadležne insitutucije i podneti krivične prijave. Pitanja su poslata i menadžmentu Aptiva, ali odgovora još nema.
 
U dopisu koji su iz Samostalnog sindikata "Aptiv" objavili na društvenim mrežama, navode da su se obratili obaveštanje nadležnima u kompaniji 1. oktobra sa zahtevom za sastanak i mogućim temama, ali da nisu dobili povratnu informaciju i termin sastanka.
Ističu još nisu ispravljene nepravilnosti na koje mesecima ukazuju kao što su neuplaćeni doprinosi, neprijavljena povreda na radu, neusklađivanje zarada i bahato ponašanje nadređenih.
 
"Naime, nadređeni baca hranu radnika u kantu za đubre uz sugestiju 'da ako im treba, neka uzmu iz kante', šutira gajbe i kutije, obraća se uz viku. Obaveštavamo Vas da će se sindikat u narednim sličnim situacijama obratiti eksternim insitutucijama i podnositi krivične prijave i obaveštavati policiju kod saznanja za slične incidente", navodi se u dopisu.
 
Južne vesti uputile su pitanja menadžmentu "Aptiva", ali još uvek nisu dobili odgovor.
  • @Realista

    25.10.2024 15:34
    kicmu?
    Od kako se Srbija "saginjati nece", nemamo kicmu.
    Bilo nekad, sad se pripoveda...
  • Realista

    25.10.2024 14:49
    ...bedan li je to sindikat!
    A što odmah ne organizuju generalni štrajk u svim aptiv pogonima kao odgovor i to nedelju dana uz uslov da se "rukovodioc" proglasi persona non grata u srbiji pa nek' šutira koga hoće kod kuće i neka sam jede iz kante, tamo odakle je izgmizao. Imate li vi srbi uopšte nekakvu kičmu?
  • TsiBB

    25.10.2024 14:47
    Zašto ubuduće?
    Reagujte odmah. Ovakva bahatost neće reagovati na upozorenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija