Evropska federacija novinara o Šapiću: Gradonačelnik raspirivao mržnju

Evropska federacija novinara (EFJ) najoštrije je osudila najnoviji slučaj targetiranja novinara N1 na konferenciji gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.
Evropska federacija novinara o Šapiću: Gradonačelnik raspirivao mržnju
Foto: Beta/Beoinfo
"Najoštrije osuđujemo verbalno zlostavljanje novinara N1 Miodraga Sovilja od strane gradonačelnika Beograda Šapića na konferenciji za novinare. Gradonačelnik ne samo da je diskreditovao Soviljevo izveštavanje već je opasno 'raspirivao' mržnju prema novinarima N1, koji se svakodnevno suočavaju sa pretnjama", navodi se u objavi EFJ na mreži X, prenosi N1.
Oni su uputili punu podršku kolegama sa N1 "koje se ne smeju uplašiti što izveštavaju u javnom interesu".
"Zajedno sa novinarskim udruženjima u Srbiji, EFJ će tretirati ovaj slučaj sa ozbiljnošću koju zaslužuje", navodi se u objavi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija