Ristić: Manje napada na novinare u 2024. godini

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić izjavio je da je od početka godine zabeleženo manje slučajeva ometanja rada ili ugrožavanja bezbednosti novinara.
Ristić: Manje napada na novinare u 2024. godini
Foto: Screenshot (YouTube/K1)
Kako je rekao, zabeleženo je oko 40 odsto manje ovakvih slučajeva u odnosu na isti period prethodne godine.
On je gostujući na Prvoj televiziji rekao da Ministarstvo radi na unapređenju materijalno-pravnog statusa novinara.
Naveo je i da postoji dobra saradnja sa Radio-televizijom Srbije i Radio-televizijom Vojvodine na rešavanju tog pitanja u okviru javnih medijskih servisa.
 
Ristić je dodao da su prvi put od uspostavljanja zakonske obaveze sve lokalne samouprave raspisale konkurse u oblasti javnog informisanja.
 
"Ovaj podatak od izuzetne je važnosti za sve lokalne i regionalne medije kojima su konkursi značajan izvor finansiranja, kao i za građane kojima je mogućnost informisanja o lokalnim temama od velike važnosti", rekao je ministar.
  • pajo patak

    25.10.2024 14:45
    u 2024. do pre dva dana
    "verovatno" nema informacije o gangulinom nastupu(ispadu)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija