Raspisan konkurs za direktora policije, skoro tri godine od kada se Rebić penzionisao

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je danas konkurs za direktora policije, gotovo tri godine od kada je prethodni direktor Vladimir Rebić otišao u penziju 16. decembra 2021.
Raspisan konkurs za direktora policije, skoro tri godine od kada se Rebić penzionisao
Foto: 021.rs
Kako se navodi u uslovima konkursa, kandidat mora da ima najmanje 15 godina rada na policijskim poslovima, na rukovodećim mestima, a neophodna je i najmanje policijska obuka osnovnog nivoa, kao i obuka i ispit za strateški nivo rukovođenja u MUP-u.
 
Dodaje se da kandidat mora da ima čin od majora policije do generala policije, kao i da isključivo mora da ima srpsko državljanstvo.
Kandidat za direktora policije mora da ima stečeno visoko obrazovanje na studijama prvog stepena osnovne akademske ili specijalističke strukovne studije.
 
U izbornom postupku, biće proverene tehničke kompetencije kandidata, kao i psihološki zahtevi i bazične kompetencije, zdravstvena sposobnost, a sa kandidatom će biti obavljen i intervju.
U opisu posla, između ostalog, navodi se da kandidat mora da obavlja najsloženije poslove koji podrazumevaju prepoznavanje strateških ciljeva od šireg društvenog i nacionalnog interesa.
 
Mandat direktora policije, kako se navodi u konkursu objavljenom na sajtu MUP-a, traje pet godina.
 
Rok za podnošenje prijava je 15 dana od objavljivanja konkursa u Službenom glasniku.
  • Ns

    25.10.2024 16:58
    Ns
    Molio bi nekog poštenog is napredne stranke da postavite
  • av

    25.10.2024 16:32
    mogu
    da se prijavim
  • dacic

    25.10.2024 16:18
    tako mlad a vec u penziji 3 godine
    panduri imaju kraci rok trajanja od ostalog radnog naroda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija