Vučić: Srbija ostaje na evropskom putu, a istovremeno gaji prijateljske odnose sa zemljama Briksa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ostaje na evropskom putu, a da će istovremeno nastaviti da gaji prijateljske odnose sa zemljama Briksa.
Vučić: Srbija ostaje na evropskom putu, a istovremeno gaji prijateljske odnose sa zemljama Briksa
Foto: Beta (AP/Darko Vojinović)
Odgovarajući na pitanja novinara nakon susreta sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lejen, ponovio je da istraživanja kažu da je za put u EU 43 odsto građana, a za Briks 42 odsto.
 
"Ja sam juče otišao u Vršac na rođendan Srpske napredne stranke (SNS) i rekao da Srbija na evropskom putu i ostaje", rekao je Vučić.
On je dodao da se njegova politika "neće rukovoditi istraživanjima javnog mnjenja ma koliko ljudi mislili da je drugačije".
 
Novinari su pitali predsednika šta će uraditi zbog pada podrške građana evropskom putu Srbije.
Vučić je ocenio da će Evropska unija u narednom periodu morati da donese starteške i političke odluke po pitanju eventualnog proširenja.
 
"Zato što mislim da, koliko god da je dobro i važno za nas da budemo deo EU, mislim da je jednako, ili tek samo malo manje važno i za njih da ovaj deo Evrope bude deo EU", kazao je Vučić.
 
Naveo je da će Srbija vredno nastaviti da radi na svom evropskom putu, možda i marljivije nego do sada.
 
"Rekao sam fon der Lajen da sam verovatno i sam kriv, možda lično nisam bio posvećen zbog drugih stvari i zato što nije lako biti u našim cipelama i zbog Kosova i Metohije, ali ćemo dati sve od sebe da ubrzamo evropski put, da uradimo sve u skladu sa neophodnim reformama koje moramo da izvršimo", rekao je Vučić.
  • mns

    25.10.2024 19:09
    jasno i glasno...
    Ja sam za Brics!
    pa da im budemo trn u oku ....i ovako nas ne vole ... što smo bliže EU ... sve je gore
    nesvrstani su zakon... ma nije džabe UK izašlo iz EU ... videli su da gube sebe i svoj indetitet...
    pa i Orban se opire...
    ko zna kako će se sve na kraju završiti (ili započeti) ...
  • Deda Joca

    25.10.2024 18:33
    Putar
    Vučić napravio sve puteve u Srbiji, došao red i na put za EU... samo, tu ima nekih prepreka, planinčina demokratija, pa velika voda pravosuđe, pa muljčina korupcija... ima da prođe vremena i vremena dok ne oseti miomiris asfalta.
  • Dogodine u Botošu

    25.10.2024 18:24
    Pa da, ostajemo na putu, tacnije stojimo pored pa ako se usput nesto i zaradi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija