Protest Kreni-promeni prilikom dolaska predsednice Evropske komisije: "Srbija nije na prodaju"

Aktivisti pokreta Kreni-promeni raširili su danas transparente i duvali u pištaljke prekoputa Palate Srbija u Beogradu u vreme kada je tu prolazila predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.
Protest Kreni-promeni prilikom dolaska predsednice Evropske komisije: "Srbija nije na prodaju"
Foto: Beta (Uroš Matović)
Aktivisti su, na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Antifašističke borbe nedaleko od Palate Srbija, duvali u pištaljke i držali transparente "Srbija nije na prodaju" i "Ursula, verujemo u Evropu, ali Srbija nije kolonija".
 
Ispred njih je stajalo nekoliko desetina pripadnika Žandarmerije i policije, koji im nisu dali da prođu dalje od ugla tih ulica.
Lider pokreta Savo Manojlović rekao je da protestuju zbog evropske politike vezane za iskopavanje litijuma u Srbiji.
 
"Imamo potpuno kršenje evropskih vrednosti, vladavine prava, demokratije i ekoloških standarda. Evropska unija (EU) ovim faktički sama izdaje Evropu", ocenio je Manojlović.
Na komentar da evropski zvaničnici govore da rudarenje litijuma nije uslov za članstvo u EU, kazao je da je očigledno da EU podržava iskopavanje litijuma, kao i da se to vidi kroz potpisivanje memoranduma sa evropskim i nemačkim zvaničnicima.
 
"To možemo videti i kroz dokumente koji stavljaju litijum kao kritičnu sirovinu i sve planove da se uđe u neku vrstu ekonomskog rata gde će cenu platiti mala zemlja", ocenio je Manojlović.
 
Upitan o transparentu "Ursula, verujemo u Evropu, ali Srbija nije kolonija", odnosno na koji način još uvek veruju u Evropu, lider Kreni-promeni je naveo da veruju u evropske vrednosti, vladavinu prava i demokratiju.
 
"Ne verujemo zvaničnicima koji sami krše te vrednosti", dodao je on.
  • V

    25.10.2024 18:50
    Bravo
    Bravo i vama i novinaru koji joj je dobacio na konferenciji!
  • Particulare matter

    25.10.2024 18:12
    Nije Srbija čak ni na prodaju. Ali ako se Srbija pokloni rusima ili kinezima besplatno, onda je to u redu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija