SSP: Članica Predsedništva SNS, otac Novaka Nedića i ministarka Vujović u poslovnom poduhvatu

Imovinska karta na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije otkrila je da ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović ima osam akcija u Investicionom fondu "Vista rica", vrednih 100.000 dinara.
SSP: Članica Predsedništva SNS, otac Novaka Nedića i ministarka Vujović u poslovnom poduhvatu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Fond je osnovan 2023. godine, a osnivači su članica Predsedništva Srpske napredne stranke Tatjana Vukić i advokat Vojislav Nedić, otac generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića, saopštila je Stranka slobode i pravde (SSP).
 
Navode da je "Tatjana Vukić ujedno i predsednica Nadzornog odbora državnog Dunav osiguranja, kao i nova direktorka SNS Fondacije za narod i državu".
SSP navodi da je "Vukić najpoznatija kao omiljena konsultantkinja braće Vučić".
 
Alternativni investicioni fond "Vista rica" registrovan je na Savskom vencu, na istoj adresi na kojoj Tatjana Vukić ima još jednu svoju agenciju – "A mi manera", osnovanu 2020. godine, prenosi N1.
Javno dostupni podaci pokazuju da je "A mi manera" prošle godine imala prihod od 421,4 miliona dinara, odnosno 3,5 miliona evra, a potpredsednica SSP Marinika Tepić kaže da je "ova agencija gotovo prestigla renomirane svetske agencije Dilojt i PwC za usluge poslovnog i finansijskog konsaltinga". 
 
Prema podacima sa sajta "CompanyWall", "A mi manera" je prošle godine imala devet zaposlenih, a prosečna bruto plata po zaposlenom bila je 1,778 miliona dinara.
  • Mojsije

    26.10.2024 17:47
    Ju ju
    Pa sta!!!
  • Joca

    26.10.2024 16:36
    Uživajte u dva jajeta - za toliko ste prodali glas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija