Zorana Mihajlović: Velika šteta za Srbiju ako propusti šansu za kopanje litijuma

Bivša ministarka rudarstva Zorana Mihajlović izjavila je da se tema jadarita koristi isključivo u političke svrhe i da će biti velika šteta za Srbiju ako propusti šansu za iskopavanje litijuma.
Zorana Mihajlović: Velika šteta za Srbiju ako propusti šansu za kopanje litijuma
Foto: Beta (Zoran Petrović)
Ona je u gostovanju na TV Prva kazala da se zna da postoji bezbedan način da se eksploatiše jadarit, da Srbija ima institucije koje mogu da rade svoj posao i mogu da ispoštuju sve standarde po pitanju iskopavanja.
"Jadarit je jedinstveni mineral u svetu, niko u svetu osim Srbije ga nema. Mi iz tog jadarita možemo da dobijemo litijum koji je osnova energetske tranzicije. Ali, sada se tema jadarita koristi isključivo u političke svrhe, dakle biti protiv vlasti znači biti protiv jadarita, a ako ste slučajno za jadarit i da vam zemlja napreduje, vi ste onda za (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića, i pravi se ta mantra u društvu", rekla je Mihajlović.
Kako je kazala, litijum je ređi nego nafta i gas, i ne postoji zemlja u svetu koja ga ne bi eksploatisala.
  • NN

    27.10.2024 14:48
    Lažovi lažu i lopovi kradu...
    Izrekla je niz neistina. Objasnite pošteno da ne postoji način iskopavanja ruda koji je bezbedan i da će sigurno nastati šteta u životnoj sredini, ali se ona može do određene mere ograničiti, a onda objasnite ŠTA SRBIJA I NJENI GRAĐANI DOBIJAJU iskopavanjem jadarita?! Profit koji bi država Srbija imala je zanemarljiv. Dakle šta dobijamo i KO dobija? Odgovor je da Vučić dobija odrešene ruke da dalje nekontrolisano vlada u Srbiji i da radi apsolutno šta mu je volja. Da njegov kum može da se voza na kokainu u meklarenu od pola miliona eura, da mogu nekažnjeno da prete, mobinguju, ubijaju, gaze, ruše, pale, kradu. Za to građani Srbije treba da poklone korumpiranoj stranoj kompaniji svoju dedovinu, vodu, zemlju i vazduh...
  • Slucaj

    27.10.2024 14:45
    Ne mogu da shvatim sta pokusavaju. Kao razliciti likovi ce ubediti razlicite grupe ljudi ili sta?
  • Soko

    27.10.2024 14:24
    Rotkvarijanac
    Prosto Kopacemo! I tačka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija