Đurić: Ministarstvo spoljnih poslova će rad Picule držati pod lupom

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je večeras da će to ministarstvo "držati pod lupom" rad novog izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, hrvatskog evroposlanika Tonina Picule.
Đurić: Ministarstvo spoljnih poslova će rad Picule držati pod lupom
Foto: Beta (Milan Obradović)
"Svaki njegov pokušaj da zloupotrebi poziciju za etiketiranje Srbije, kao što je to činio pre nego što je stupio na ovu dužnost, ili delovanje motivisano nacionalnim predrasudama, ćemo evidentirati i na to ukazati evropskoj javnosti", kazao je Đurić za televiziju Pink.
 
Dodao je da će Srbija vrednovati rad Picule i da će se korektno odnositi prema njemu, ako i on bude bio korektan prema Srbiji.
"Ako ne bude, postaraćemo se da svaki čovek u Evropi, svako ko politički deluje u Evropi, bude svestan predrasuda, etiketiranja i propagandnog delovanja", rekao je Đurić.
 
Ocenio je da je nedopustivo da pozicija izvestioca Evropskog parlamenta bude zloupotrebljena za bilo kakvu ili bilo čiju političku ili "na predrasudama zasnovano etno-nacionalističku agendu".
"Ja se iskreno nadam da gospodin Picula u svom delovanju neće nastupati tako, a pravo da vam kažem - ova moja nada nema previše osnova, ako uzmemo u obzir šta je gospodin Picula izjavljivao o Srbiji u prethodnim mesecima", naveo je Đurić.
 
Rekao je i da kao ministar spoljnih poslova "ne može sebi da dozvoli luksuz da do kraja, na emocionalnom nivou govori sve što bi imao da kaže povodom pojedinih izjava Picule i samog čina njegovog imenovanja".
  • Paja

    27.10.2024 22:45
    Kad ti vodiš državu onda je sve moguće

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija