Ponoš oštro o Vučeviću: "Nije ga ponizio samo ko nije žurio na prevoz"

Odluka predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da otkaže sastanak sa premijerom Srbije Milošem Vučević izazvala je niz reakcija.
Ponoš oštro o Vučeviću: "Nije ga ponizio samo ko nije žurio na prevoz"
Foto: 021.rs
Jedna u nizu reakcija dolazi od predsednika parlamentarne stranke Srbija Centar (SRCE) Zdravka Ponoša, koji je na platformi X napisao da Vučevića nije ponizio samo onaj ko nije žurio na prevoz.
 
"Otkazala sastanak s njim jer se video sa ruskim ministrom. Kao da je on birao s kim će da se vidi. U stvari da se slika. 0n je hteo samo da bude njen kućni ljubimac, kao i šef mu. Nije razumeo da u kolonijama drže samo po jednog kućnog ljubimca", napisao je Ponoš.

Poslednja dva dana raspravlja se o odluci Ursule fon der Lajen, nakon što se Vučević u istom danu već sastao sa ruskim ministrom za ekonomski razvoj.

U odbranu časti premijera Vučevića stala je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, koja je rekla da predsednica Evropskog parlamenta "duboko poštuje" srpskog predsednika Vlade.

Po njenim rečima, Ursula fon der Lajen je otkazala sastanak zbog jakih pritisaka.
 
Brnabić je objasnila da se takve stvari tolerišu samo Aleksandru Vučića, jer je on državnik velikog formata, što Vučevića, izgleda, još uvek nije.
 
Komentarišući ovaj slučaj, politički analitičar Dragomir Anđelković rekao je za Danas da je Srbija država koja ima obavezu, ako želi da uđe u Evropsku uniju, da razvija demokratiju svaki dan i u svakoj fazi, a sa druge strane nema obavezu da odmah usaglasi svoju spoljnu politiku sa EU.
 
"Fon der Lajen bi trebalo da se sastaje sa srpskim zvaničnicima zbog krađe na izborima, šikaniranja građana, gaženja ljudskih prava...zbog svega onoga što jedna vrsta postmodernog totalitarizma koji je Aleksandar Vučić uveo u Srbiji", naveo je Anđelković.
  • Nemanja

    28.10.2024 14:29
    Kad neko nazove Ponoša "NATO general" kao da to treba da bude uvreda xD
  • Djeki

    28.10.2024 14:10
    Pa
    Neće da gubi vreme sa, za nju nebitnim likom.
  • Milosije

    28.10.2024 14:03
    Samo se ti ne javljaj, prodana dušo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo pisac Radoslav Petković

Pisac, kolumnista i dobitnik brojnih književnih nagrada Radoslav Petković, preminuo je u 72. godini, saopštilo je Srpsko književno društvo.