Plate u javnim preduzećima 14 puta veće od profita

Ekonomisti ističu da naša država potroši na plate zaposlenih u javnim preduzećima 14 puta više od vrednosti profita u tim kompanijama.

Ekonomisti ističu da naša država potroši na plate zaposlenih u javnim preduzećima 14 puta više od vrednosti profita u tim kompanijama.

Prema podacima Ministarstva finansija, javni sektor trenutno zapošljava 781.000 od ukupno 1,7 miliona zaposlenih.

Generalni sekretar Unije poslodavaca Srbije Dušan Korunoski rekao je ranije da naša zemlja, posle Belorusije, ima najveći broj zaposlenih u javnom sektoru u odnosu na privatni u Evropi.

Prevelik broj zaposlenih u javnom sektoru muči i druge zemlje nastale posle raspada bivše SFRJ.

  • NemanjaM

    08.04.2014 16:53
    Konačno
    Pravu vlast smo izabrali, biće nam bolje!
  • SANJA

    07.04.2014 21:59
    zato i treba prvo napraviti red u javnom sektoru,i smanjiti broj zaposlenih. ionako vecina njih nista ne radi,a radna mesta su im izmisljena..
  • Figaro

    07.04.2014 18:09
    Ni najbogatije zemlje sveta ne bi izdržale ovoliki broj zaposlenih u javnom sektoru, poredeći broj penzionera i broj zaposlenih u privatnom sektoru koji sve to izdržava!! Godine zapošljavanja iguranja partijskih kadrova u javna preduzeća već uveliko uzima danak i odražava se na finansijsku moć Srbije!! Samo jakom , pametnom i ozbiljnom politikom ovo može da se dovede u red, a verujem da je to prvi radni zadatak na kom će Vlada Srbije početi da radi!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija