Verbić: Povećanja plata nema

Ministar prosvete Srđan Verbić ističe da ne vidi potrebu za štrajkom prosvetnih radnika, jer sa sindikatima, kako je rekao, postoji socijalni dijalog.

Ministar prosvete Srđan Verbić ističe da ne vidi potrebu za štrajkom prosvetnih radnika, jer sa sindikatima, kako je rekao, postoji socijalni dijalog.

"Međutim, situacija je takva da povećanja plata nema, ali se razgovara o drugim pitanjima", rekao je Verbić i naveo da je problem u razgovorima sa sindikatima to što ne može da se uredi, kako kaže, da ceo sistem bude fer.

"Naš resor je toliko veći od ostalih da smo kao Kina u odnosu na ostale države", naveo je Verbić i istakao da treba da budemo "zadovoljni ako uredimo sistem tako da bude fer u okviru resora prosvete i nauke".

Četiri reprezentativna sindikata obrazovanja organizuju danas protest upozorenja zbog najavljenog smanjenja plata u prosveti u okviru vladinih mera štednje.

  • Lemi

    21.10.2014 14:16
    @ Frka
    Uh, prijatelju, ala si ti obavesten... Sve znas:"... sta ovi nastavnici rade, ceo zivot jedno te isto. ima tu dva tri casa dnevno. letnja zimska pauza. grebu se po ekskurzijama, semenkare. ajde bezi bre." Veruj, zbog takvih kao ti vlada to lose misljenje o prosvetnim radnicima i opste nezadovoljstvo prosvetnih radnika. A istinu znaju smo oni koji savesno rade svoj prosvetarski posao, clanovi njihove porodice i prijatelji. Dok je takvih kao ti, tako ce nam i biti. Ne ljutim se, samo konstatujem.
  • frka

    02.10.2014 13:16
    plata kod privatnika je 30 000 radi se 12 sati. sta ovi nastavnici rade,ceo zivot jedno te isto. ima tu dva tri casa dnevno. letnja zimska pauza. grebu se po ekskurzijama,semenkare. ajde bezi bre
  • Maja

    02.10.2014 12:50
    a i oni traze da budu izuzeti? kao i advokati i lekari, jedino policiju razumem. ali ako ce svi traziti da budu izuzeti onda opet ostaje sve na najtezoj sirotinji. za ovo sta glasali, sad trpite posledice. nikom nije smetalo kad su se zaposlili za drzavu preko veze, sad kad imamo mere stednje svi bi da budu izuzetak. jos samo da administracije pocnu sa strajkom, oni sa izmisljenim radnom mestom, to ce biti super

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija