Nicović: Krijumčari nude sirotinjsku drogu "krokodil"

Član Svetske asocijacije šefova policija Marko Nicović ukazao je na opasnosti po zdravlje nove sintetičke droge nazvane "krokodil", koju krijumčari nude mladima.

Član Svetske asocijacije šefova policija Marko Nicović ukazao je na opasnosti po zdravlje nove sintetičke droge nazvane "krokodil", koju krijumčari nude mladima.

Nicović je rekao da krijumčari znaju da mladi nemaju dovoljno novca da kupe heroin ili kokain i da zato nude "sirotinjsku drogu" nazvanu "krokodil". Objasnio je da krijumčari radi pravljenja "krokodila" iznajmljuju farmaceute i hemičare i da je reč o drogi koja se može proizvesti mešavinom sastojaka koji su legalni na tržištu, kao što su kodein, fosfor, jod, benzin i teški metali.

Ukoliko se konzumira "krokodil", otrovne supstance razaraju telo čak 15 puta brže nego heroin, upozorio je Nicović, ukazujući da ta droga ima halucigeno dejstvo i da je prvi put napravljena u Rusiji u Sibiru. Na pitanje novinara da li u Srbiji postoje oni koji koriste ovu drogu, Nicović je odgovorio potvrdno i dodao da je srpsko tržište na tranzitnoj ruti između severa, juga istoka i zapada i da je reč o zoni, gde se prepliću mnoge krijumčarske aktivnosti.

"Krokodil" se pojavio prvi put 2002. godine, a od tada je, samo u Rusiji, od te droge umrlo 30.000 narkomana.

  • Sava

    03.12.2014 15:06
    Pa dobro, jeftino i dostupno svakom narkomanu, i brzo ih tamani. Ovo mi deluje kao resenje, a ne kao problem
  • ovdasnji

    03.12.2014 10:58
    droga krokodil
    made in russia !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija