Majdanpek četvrti dan bez struje

Majdanpek je ponovo bez struje, zbog kvara na prenosnoj mreži, izjavila je portparolka Elektromreže Srbije Nataša Jakovljević.
Majdanpek je ponovo bez struje, zbog kvara na prenosnoj mreži, izjavila je portparolka Elektromreže Srbije Nataša Jakovljević. "Svi intenzivno rade na rešavanju problema", istakla je Jakovljević.

 

U Majdanpek je ranije sinoć, posle skoro tri dana, stigla električna energija, ali je ponovo došlo do nestanka. Građani su od ponedeljka u 17 sati bez struje, vode i grejanja zbog kvara na dalekovodima koji su nastali usled ledene kiše i olujnog vetra.

Javno preduzeće Elektromreža Srbije saopštilo je u sredu uveče da je situacija poput ove nezabeležena u Srbiji, pošto Majdanpek ima napajanje iz čak tri dalekovodna pravca, dok je za većinu gradova obezbeđeno napajanje iz dva pravca. Prekid na sva tri dalekovodna pravca je nešto se nikada ranije nije desilo i tu se krivica ne može tražiti u ljudskom faktoru, objašnjeno je u saopštenju.

Antić: Lociran je problem

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je da je jedan sat nekon dolaska struje u domaćinstva u Majdanpeku došlo do novog problema na električnoj mreži i nestanka struje.

"Locirali smo problem na oko kilometar i po od Majdanpeka na putu ka Kostolcu. To je vrlo nepristupačan teren i ekipe se trenutno probijaju ka tački prekida", rekao je ministar Antić.

  • realno

    04.12.2014 16:51
    prokleta zemlja
    Dragi građani Srbije: glasali ste - uživajte!
  • B

    04.12.2014 11:59
    Pobeda najgorih
    Najgori, najalaviji i najbezobrazniji su pobedili i preuzeli vlast u Srbiji. Nije to od juče, to je u najmanju ruku od Osme sednice.
    Čitam u komentarima puno dobrih i stručnih ideja kako da se reše problemi, ali to ne dopire do glavešina iz EPS i EMS, jer su oni tu da uzimaju plate, a narod neka se snađe bez struje.
    U ova dva preduzeća je sve više administrativaca, a sve manje montera. Dobri majstori odlaze, lično znam nekoliko koji su iz Elektrovojvodine otišli u privatne firme u NS.
    Proleće obično dolazi u martu, ako ne zakasni. Evakuacija i nije tako loša ideja.
  • 04.12.2014 11:22
    Ovo je samo početak. Pod Vučićevom vlašću ćemo uskoro i mi ostali ostati bez struje, a zatim i bez svega drugog. Uostalom, zar nas ti isti nisu prošli put kada su bili na vlasti takodje ostavili bez struje, plata i svega ostalog?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija