Majdanpek postepeno dobija struju

Večeras je konačno počela da pristiže struja u Majdanpek.
Večeras je konačno počela da pristiže struja u Majdanpek.

U jednom delu Majdanpeka se upalilo ulično osvetljenje, a struja postepeno stiže i u domaćinstva.

Grad je sinoć oko 21.30 sati, posle više od 52 sata, na kratko dobio električnu energiju, ali je posle 50-ak minuta došlo je do novog prekida usled "ispadanja" dalekovoda. Kvar je vrlo brzo lociran na kilometar i po od Majdanpeka, a ekipe EMS-a su odmah izašle na teren i pre svitanja započele rad na njegovom otklanjanju.

Stanovnicima Majdanpeka će u toku dana stići 1.000 vekni hleba i 5.500 toplih obroka od RTB Bor. I Sindikat rudara Rudnika bakra Majdanpek (RBM) obezbedio je oko 1.000 vekni hleba za građane, ali i sendviče i sokove za rudare koji rade.

Uključio se i Crveni krst Srbije, a u pomoć priskočio je i Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije, ali i Ministarstvo odbrane Vlade Srbije sa agregatima koji bi mogli pomoći i RBM ako ovakva situacija potraje.

Na području opštine Majdanpek pojačana je bezbednost jer je policajcima pristigla pomoć kolega iz Bora.

Rudnik bakra Majdanpek prva dva dana, uporedo sa naporima da sačuva opremu, postrojenja i ljude, pomagao je gradu ustupanjem agregata, obezbeđenjem goriva i pružanjem stručne pomoći kako bi bez većih problema mogli su da funkcionišu Opšta bolnica, Dom zdravlja i druge ustanove i javna preduzeća.

Međutim, sa otapanjem snega podiže se nivo vode na Severnom reviru rudnika, pa se u prvi plan stavlja rad pumpi i značaj odvodnjavanja kako bi se sačuvala oprema.

  • 04.12.2014 21:44
    U Srbiji, u ovom veku, pod vlašću naprednjaka, Majdanpek konačno dobija struju.

    Srećna nam nova 1904!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija