Na više blogova postavila anti-romski tekst

Policija je pretresla stan V.V. (29) iz Beograda, osumnjičene za krivično delo protiv Roma.
Policija je pretresla stan V.V. (29) iz Beograda, osumnjičene za krivično delo protiv Roma.

Povod je to što je V.V. na više internet blogova postavila tekst "Hologram matriksa projektovanog Ciganistana" kojim se izražava mržnja prema Romima.

Policija je pretresla stan i druge prostorije osumnjičene i obavila razgovor s njom, radi prikupljanja materijalnih dokaza u vezi s krivičnim delom izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Protiv V.V. će biti podneta krivična prijava.

  • Darko

    04.12.2014 22:02
    bravo za policiju !
    E, tako se to radi !
  • slobodan

    04.12.2014 21:04
    Vesna, u pravu si
    Šta u tekstu nije tačno? Samo konkretno!
    Neka mi neko odgovori!

    Slažem se da je tekst napisan agresivno i sa dozom nepotrebne mržnje. Autorku ne podržavam u svim člancima, kojih je jako mnogo, ali u većini ipak da.

    Zašto sam ja konkretno fašista ako se slažem sa većinom navedenih stvari, koje su ipak istina? Imam i drugara Roma (njima ne smeta da budu Cigani, da im smeta nikada ih ne bih zvao tako, ali im ne smeta jer se ne kriju iza ugroženosti manjine već stoje iza svog imena i prezimena, jer čovek je čovek koje god boje bio, isto tako i nečovek, pa da je i najbelji Srbin pravoslavac), ali mi ipak smetaju svi oni iz divljih naselja, kako god se zvali, zbog toga što jednostavno neće da se prilagode civilizacijskim normama, već se samo češu o državne pare i izbegavaju zakonsku odgovornost za razna krivična i prekršajna dela krijući se iza ugroženosti manjine.
    Ako neko maltretira Rome bez razloga treba najoštrije da bude kažnjen. Isto tako treba da bude kažnjen svaki Rom koji pokuša da izvrda zakon! Ja mislim da smo mi građani istog reda, hajde onda isto i da odgovaramo, zar ne? Nekome otvoriš vrata i primiš ga uz sve moguće povlastice, a on krene da se*e po svemu što si mu dao i da se pravi najjači i najugroženiji, zbog potrebe za stranim azilom, jer ovde će i Bog uskoro reći zbogom. Jednostavno se ponašaju kao na proputovanju za EU, pa šta god dokači dobro je. Ja sam ovde oduvek i hoću da ostanem. Zašto nemamo ista prava? Zato što ja nisam manjina!? E, pa jesam i ja manjina, ali sam se uklopio i trpim sve što trpi i većina. Živim upravo kao i većina naroda ne obraćajući pažnju ko je koje nacije. Da li ovde ja grešim, ili oni?

    Autorka teksta nigde nije ništa rekla protiv svih Roma, već pojedinih grupacija (sami su krivi jer se takve grupacije javljaju samo kod njih), zavisno od ponašanja i razloga dolaska i čekanja odlaska. Zašto je to onda fašizam i anti-romski tekst? Može li konkretno!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija