Locirani osumnjičeni za zločin u Štrpcima

Tužilaštva Srbije i Bosne i Hercegovine locirala su još četvoricu osumnjičenih za otmicu i ubistvo putnika u vozu u Štrpcima, kao i za ratne zločine na prostoru Višegrada.
Tužilaštva Srbije i Bosne i Hercegovine locirala su još četvoricu osumnjičenih za otmicu i ubistvo putnika u vozu u Štrpcima, kao i za ratne zločine na prostoru Višegrada.

Prema saznanjima lista Blic, trojica se kriju u jednoj državi na istoku, dok je jedan u regionu, a neki od njih su sada uspešni biznismeni i bave se građevinom.

Trenutno se vode pregovori srpskog i bosanskog tužilaštva oko strategije potrage. Reč je, kako se dodaje, o Srbima iz BiH, ali se trenutno proverava čiji pasoš imaju i od toga će zavisiti koje će tužilaštvo voditi ovaj deo potrage.

Viši sud u Beogradu je na predlog Tužilaštva Srbije za ratne zločine, odredio pritvor do 30 dana petorici osumnjičenih da su 27. marta 1993. godine učestvovali u otmici i ubistvu putnika iz voza. Na osnovu naredbe tužioca Vladimira Vukčevicah, pripadnici MUP-a Srbije za otkrivanje ratnih zločina uhapsili su petoricu, a istovremeno su u BiH uhapšena desetorica osumnjičenih, koji su bili pripadnici paravojne formacije "Osvetnici" čiji je vođa bio Milan Lukić.

Lukić je zbog ratnih zločina u Višegradu osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

  • janko

    07.12.2014 08:33
    @crno-crno-najcrnji
    a ko bi drugi nego zeme, jarani, patriJote

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija