Tači: Sutra o članovima Vlade

Kosovo će sutra, nakon potpisivanja koalicionog sporazuma DPK i DSK, dobiti predsednika parlamenta, a biće objavljen i izbor članova nove Vlade.

Kosovo će sutra, nakon potpisivanja koalicionog sporazuma DPK i DSK, dobiti predsednika parlamenta, a biće objavljen i izbor članova nove Vlade.

Koalicioni sporazum između Demokratske partije Kosova (DPK) i Demokratskog saveza Kosova (DSK) biće potpisan sutra, a istog dana biće izabrani predsednik i potpredsednici parlamenta, nakon čega će, na posebnoj sednici, biti obavljen i izbor nove Vlade Kosova.

To je danas najavio lider DPK Hašim Tači, koji je dodao da će koalicioni sporazum biti potpisan u deset sati. "Danas sam se sastao sa predsednikom DSK Isom Mustafom. Razgovaralismo o formalizaciji koalicionog sprazuma i složili se da se sporazum između DPK i DSK potpiše sutra u 10 sati u Skupštini Kosova. Takođe smo se saglasili da se odmah nakon potpisivanja sprazuma izvrši konstituisanje centralnih institucija", napisao je Tači na svom Fejsbuk nalogu.

Tači i Mustafa danas su razgovarali u Skupštini Kosova, a izvori agencije Beta naveli su da su lideri dve stranke postigli saglasnost oko funkcija premijera i ministara u Vladi Kosova, kao i da će to saopštiti na konferenciji za novinare koja se očekuje večeras.

Prištinski mediji javili su da su za 17 sati zakazane sednice predsedništva DPK i DSK na kojima će se razgovarati o kadrovskim rešenjima tih stranaka za Vladu Kosova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija