Potvrđena optužnica za Razvojnu banku Vojvodine

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika i direktora više firmi Dušana Borovice i još petoro optuženih za zloupotrebe prilikom odobravanja kredita Razvojne banke Vojvodine.
Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika i direktora više firmi Dušana Borovice i još petoro optuženih za zloupotrebe prilikom odobravanja kredita Razvojne banke Vojvodine.

Optužnicom tužilaštva za organizovani kriminal osim Borovice terete se Biljana Jovanović, Goran Kostić, Slobodan Bajin i Željko Jovović.

Jovanovićeva, Kostić, Bajin, Borovica i Jovović se terete da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Protiv Borovice i još petoro optuženih za malverzacije sa bankarskim garancijama u Razvojnoj banci Vojvodine vodi se još jedan postupak koji je takođe u fazi optužnice.

  • N.Grabez

    10.12.2014 14:45
    debele otpremnine
    Kao dugogodisnji deponent ove banke,mogu reci da su se i uhapseni rukovodioci i zaposleni u RBV nagradili debelim otpremninama,tako da i Jovanovicka i Kostic i Bajin,imaju deviz na pretek.Cak su i godisnje odmore naplatili.Takodje i radnici banke i nasli posao u Elektrovojvodini i drugim Javnim preduzecima,vec sledeceg meseca.
    Sta reci,sto nesto ne naposete i o ovome,tu je bila ogromna podrska i Sindikata grada,koliko kome dati na ime otpremnine,pa su pojedinci od nadoknade kupili stanove i presli da rade cak i u Sindikat grada.
    U ovom drustvu je sve moguce.Pisite postoje ljudi,koji rade u stecaju,dobili otpremnine,i sada primaju i plate.
  • Obaveštajac

    10.12.2014 08:38
    Pravosudje i država
    Jadno je pravosudje i država u kojoj prvo mediji imaju informaciju o postupcima,a onda advokati i oni kojima se život urušava zbog toga.
    Ali, s obzirom da živimo u "virtuelnom" boljitku punom reformi, ni ovo nije ništa čudno. Nova disciplina, sudski marketing i PR.
    Zemljo Srbijo, tugo jesenja.
    Da citiram jednog umnog čoveka, nažalost R.I.P.
    "Ako nam je tako dobro, zašto nam je onda tako loše"?
  • FARSA

    09.12.2014 23:40
    anonimusu
    ZASTO? Godinama se mnogi izvlace bas u slucaju RBV !!!! Narod je dva puta platio ceh RBV.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija