Beogradski Prajd 20. septembra 2015.

Beogradska nedelja ponosa sledeće godine trajaće od 14. do 20. septembra, kada će biti održana Parada ponosa, saopštili su danas organizatori.
Beogradska nedelja ponosa sledeće godine trajaće od 14. do 20. septembra, kada će biti održana Parada ponosa, saopštili su danas organizatori.

Kako se navodi, organizatori su 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava podneli prijavu za održavanje Nedelje ponosa i Parade ponosa.

Prajd kolona treba da krene od Vlade Srbije u Nemanjinoj, a zatim ulicama Kneza Miloša, Kralja Milana i preko Trga Nikole Pašića, dok će završna manifestacija biti održana na platou ispred Skupštine grada Beograda.

Tokom sedam dana Nedelje ponosa biće organizovani različiti debatni, kulturni i zabavni programi čiji je cilj da senzibilišu najširu javnost o položaju LGBT osoba u Srbiji.

Organizacioni odbor manifestacije podsetio je da je 28. septembra ove godine Parada ponosa u Beogradu protekla bez incidenata i nasilja i dodao da taj pozitivni korak treba da obezbedi kontinuitet u održavanju Parade.

Odbor je dodao da će zato tokom narednih meseci sa svim relevantnim državnim institucijama raditi na kreiranju jasne i nedvosmislene poruke javnosti da nasilje i diskriminacija nad LGBT osobama nisu dozvoljene i da se društvo sistematski bavi problemom homofobije.

  • 11.12.2014 16:06
    I.....
    Ja bi savetovao državi i političarima da se stvarno uozbilje. I da provere istinu šta je zapravo u pozadini svega toga. I prvo neka provere šta je Bill Gates javno izjavio nedavno, kako će smanjiti populaciju u svetu (jeli treba njegovu javnu izjavu javno da postavim ovde?). I još da provere najnovije revolucionarno otkriče Italijanskog naučnika Valonija u vezi homoseksualaca. Pa tek ondak da rasmisle i da odluče dali će tu paradu organizovati i protiv volje većine građana. Jer ako se obistini ono što je Bill Gates javno rekao i Valoni što je otkrio, plakaćemo, ali će biti kasno.
  • 11.12.2014 15:48
    gradjani
    Koju oni propagandu imaju,to se zove agresivno osvajanje trzista,toliko meseci unapred obelodanjuju.To nas stvarno ne interesuje.Mediji bojkotujte.
  • Oki

    11.12.2014 15:03
    "Vesti"
    Dokle ćemo ovo morati da čitamo! Ima nas mnogo koje nas ova tema uopšte ne zanima. U decembru 2014 mi najavljuju nešto za septembar 2015! A kad je razmena klizalji ili sajam zapošljavanja na spensu to jave na dan dešavanja, eventualno dan pre! Inače me baš briga šta se dešava u BG a posebno šta će se desiti za 10 meseci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija